maandag 24 oktober 2011

Mooi cadeau

Vanmiddag was de bee bij Julie, en we waren met z'n tweetjes, want de andere 2 dames waren verhinderd, helaas. Ik had een lange alu 'hoekprofiel' bij me, zo eentje die ze bij de bouw gebruiken bij het tegelen, om een nette eindkant te krijgen. Ik had eigenlijk het hoekprofiel willen meenemen die bouwvakkers gebruiken op hoeken van muren, voordat ze de muren gaan afsmeren met 'spartelpoets' oid., waar om de zoveel cm gaten in zitten.  Julie had een prachtige zeshoekige quilt voor aan de muur gemaakt, en hij moest op de punt hangen, en hoe krijg je dat voor elkaar zonder hangende of omkrullende punten. Men neme een hoekprofiel, vouwt deze met een knik (eerst een snee maken thv de knik zodat je het makkelijk kan buigen), in de gewenste hoek die gelijk loopt met de hoek die boven komt te hangen, en dan leg je deze tegen de achterkant van de quilt en naai je de ophangsleuf verder vast. nadeel: om te wassen moet je de sleuf lostornen, maar goed, hoe vaak moet een quilt gewassen worden die aan een muur hangt in een ruimte waar niet wordt gerookt? Nooit, ik bedoel maar. Foto hieronder laat een Egyptische quilt zien die ik voor mijn ventje heb gemaakt, en waarbij ik deze ophangmethode heb gebruikt.
Ik zie het al, geen hond die mijn uitleg snapt, glazige blikken kijken al naar de zijbalk; is er een andere blogger die net iets heeft geplaatst, want dan ga ik daar wel kijken. Plaatjes Shirley, foto's, filmpjes, dat willen we hebben.
ik heb er geen foto's van, want de quilt hangt elders, maar de uitleg op papier heb ik even snel gedaan voor jullie. A en B zijn de 2 ophangdelen aan linker en rechter zijkant. Klik op de tekening en hij verschijnt in een groter plaatje. Klik naast het plaatje en je kan weer verder lezen op deze weblog.
Je kan ook met houten latjes te werk gaan, of met vliegerstokjes en verbindingsstukjes, en voor ronde quilts kan je zelfs flexibele elektriciteitsbuizen gebruiken; werkt prima mits de cirkel niet al te groot is. Bij de quilt hierboven heb ik ook onderin over de hele breedte een sleuf gemaakt, met daarin een metalen lat, zodat hij echt mooi strak hangt.


Ik ben daarna aan het schaaretuitje begonnen, (foto volgt nog, in volgende blog) waarvan we een stoffenpakketje hadden gekregen in Helmond afgelopen zaterdag, en toen ik zover was dat er vulling en een ander lapje in kon, en ik deze niet bij me had, ben ik verder gegaan met de hexagonen; nog 4 te gaan. Mag ik het hardop zeggen? Ik begin ze zat te worden!
Julie was met klottoblokken bezig, cobblestones, die ze nog nooit eerder had gemaakt. Nou, ze zijn te simpel voor woorden met maximale effect, vind ik, en ik heb er dan ook al eens een kinderquiltje van gemaakt

Hier kan je een tutorial bekijken van deze blokjes gecombineerd met langwerpige blokken, bricks genaamd.

En op de bee in Helmond was een cameraploeg aan het filmen, dit stond op YouTube, op 0,24 sec zie je me rechts achter heel kort in beeld, donker jasje met een oranje hengsel van mijn tas schuin over mijn schouder; my moment of glory :-):

En wat is nou het mooie cadeau uit de titel?
Nou, een dame in Amerika had het ultieme cadeau gegeven aan haar man, elke dag seks voor een heel jaar. Die's gek, dacht ik, geef ze een vinger en ze pakken je hele hand ;-), want mannen lusten er wel pap van. Nou, dat viel bij deze man dus tegen, en de dame heeft hier een boek over geschreven en op deze site kan je er meer over lezen.

9 opmerkingen:

Beertje Zonn zei

Dank voor je berichtje op mijn blog.
Beren groetjes van,

Beertje Zonn

Supergoof zei

Ja, ik zag je!
Meid je liep véél te hard,...
;o)

Annelies zei

Bij de tweede keer het filmpje bekijken heb ik snel op de knop gedrukt en ja hoor gespot !

AnitaS zei

Bedankt voor de uitleg. Voortaan iets minder hard door het beeld lopen.

Anoniem zei

Hahaha, klopt precies (glazige ogen en vraagtekens). Gelukkig had je dat zelf ook al door. ;-) Foto uitleg is wel duidelijk.
Ja, gezien op het filmpje. Leuk filmpje trouwens.

Els zei

Yessssssssssss gespot:):)

Else zei

Ja ik heb je gezien, na 2 x kijken (lol) fijne avond, knuffel Else

Willeke de la Chambre zei

Heel erg leuk om dat filmpje te zien. Slimme oplossing gevonden voor het quiltje. Ik heb ooit een gemaakt om te hangen met ronde hoeken....opgevuld met ijzerdraad van kledinghangertjes. Erg onhandig, dat doen we dus niet meer, grinnik.

groetjes,

Hubertine zei

JAAAA...ik zag je!!!! Nou jouw filmcarriere is begonnen!! Dat zie je zo....een snelle vererende tred!!!! Kan niet missen!
Succes!!!
Groetjes, Hubertine