maandag 17 oktober 2011

Storm op komst?

Voor de volgende quilt die ik ga maken voor mijn oudste broer en schoonzus, wil ik stoffen gebruiken die mijn moeder geverfd heeft; schitterende kleuren, bijna allemaal halve meters, en die wil ik combineren met de restant Hoffman Jelly Roll, ook van mijn moeder gekregen vorig jaar. Ze had me er 2 gegeven en ik heb er toen 1 en een beetje gebruikt in die rail fence quilt voor mijn jongste broer.
Eerst wilde ik een keuze maken tussen een paar kleuren, maar nu ik ze zo bij elkaar op de foto zie, vind ik dat ze wel allemaal bij elkaar passen. En de tekening ernaast is het blok dat ik ervan ga maken, heel veel blokken; een serieuze uitdaging.

En terwijl de lapjes op tafel liggen, en ik op punt sta naar bed te gaan, besluit ik om er toch maar een quilt overheen te leggen, zodat het niet aangevallen kan worden door Zopje, die zich de hele dag al in een balorige toestand bevind. Ik wil de kamer uit gaan, en zie in het hoekje bij de krabpaal wat zitten; Zopje krijgt weer even de gekke 5 minuten, trekt de paal bijna omver, maar duikt even later achter de paal weg.Dat beloofd weinig goeds,
 
en ja hoor, daar komt Zipje aan vanuit de keuken, en hij voelt dat er op hem geaasd wordt. Zowaar lukt het hem zonder aanval langs de paal te komen, en gaat lekker zitten op de bank, en begint zich gelijk te wassen, maar deze rust is maar voor even.
Zopje sprint achterom en op de bank en valt gelijk aan, Zipje gaat in de verdediging, met zijn oogjes dicht en een flinke hengst terug uitdelend, waarna Zopje wegspringt, ook omdat wij ingrijpen. Terwijl Zopje denkt "Ik wil naar buiten", wordt Zipje getroost door Suzanne.
Ik heb toch maar Zopje naar buiten gelaten, al was het maar om Zipje en mijn lapjes in veiligheid te stellen voor komende nacht.

14 opmerkingen:

Klaske zei

Wauw mooie batiklapjes heb je daar te liggen, ik ben gek op batik..
Heerlijk hé die katten, zo gaat het erbij ons ook weleens aan toe,heel herkenbaar haha

Ineke zei

Ja, "storm at sea", ik heb er ook eens een quilt van gemaakt. Vooral met die gekleurde lapjes zal hij heel mooi worden.

Supergoof zei

Zopje zou een broertje van Joep kunnen zijn,...
Joep wordt zelfs met de dag erger,... hij weet het precies voor mekaar te krijgen om daar te gaan zitten waar elk kattebeest toch echt langs moet, en dan krijgen ze meteen een draai om hun oren van hem,...
Waarom?
Geen idee,...

Maar die storm, jeetje,.. ik vind 't een geweldig mooi patroon,...
Het is echt zeer verleidelijk,...
;o)

Supergoof zei

Maar dan zou het echt een flinke storm moeten worden,... een grote quilt,....
Jeetje,...
Wat doe je me aan,....
;o)

Shirley zei

@supergoof: dit gaat ook een grote worden, voor een 2pers. slaapbank

Aart zei

Storm at sea met al die mooie kleuren, jij maakt van elke storm een feestje.
Je mag Zipje of Zopje wel even langs brengen, de muis is weer terug, dan kan er goed gejaagd worden.
http://quiltaart.blogspot.com

Johanna Zweden zei

O dat gaat een schitterend quilt worden, wat mooi al die batiks bij elkaar
Wat is dat een leuk patroon
Zalig om zo de katten te zien dollen, die van mij wil nu achter de compuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuter!!!!
Hij is alleen dus hij neemt het uit op ons!! grinnik
Groetjes Joke en een fijne dag

AnitaS zei

Prachtig die kleuren bij elkaar. Ik vind je patroon ook heel erg leuk. Mijn katten hadden ook altijd van die rare half uurtjes.

Guusje, zei

Dat zijn mooie stoffen en wat leuk dat je dit gaat maken voor je broer en hebt gemaakt voor je andere broer. En die Zipje en Zopje wat een rakkers zijn het toch, die Zopje kan er wat van.

Beertje Zonn zei

Veel succes met de Quilt, het ziet er mooi uit.
Wat een leuk verhaal over Z en Z.
Beren knuffel van,

Beertje Zonn

Else zei

Mooi patroon heb je uitgezocht! Dat word een schitterende quilt met die stoffen. Is de storm al uit zopje zijn lijf (lol) knuffel Else

Anita zei

O Shirley, wat een mooi lapjes heb je, Wat zal dat weer mooi worden. Dan toch nog maar even later aan het boek beginne??? Heb mijn eekhoorns trouwens nog niet af.
Heerlijk verhaal van die katten van je. Ze doen de naam van je weblog eer aan.

Gert zei

Mooie plannen heb je voor de nieuwe quilt, ziet er goed uit. En die gekke buien herken ik maar al te goed: bij ons is het meestal Sigmund die Arnie dan de stuipen op het lijf jaagt.

Marjon zei

Wat een prachtig mooie kleurtjes zo allemaal bij elkaar. Dat gaat vast een hele mooie worden !