zaterdag 24 september 2011

Schot, waar?

Er komt schot in het afronden van de migratie van weblog, zo las ik vanavond, nog even op de tandjes bijten en dan kan ik weer verder op mijn oude weblog. Want ja, ik wil wel alles van deze blog over gaan hevelen naar daar of liever gezegd hier , maar daar krijg je meer te zien, of jullie niet? Maar nu kan ik in ieder geval weer checken wanneer er iets gedaan, gezegd, gegeten, gemaakt of geshowd werd, want mijn weblog is een beetje mijn geheugen.
Het is vrijdagnacht terwijl ik nu type, en als ik dus zeg dat ik vandaag zowaar aan het naaien ben toegekomen, dan bedoel ik eigenlijk gisteren, want hoeveel van jullie zitten om half 2 uur 's nachts te lezen? Ik had niet veel hoop dat ik toe zou komen met de restjes, dus heb ik de stukjes op 2 inch breed gesneden en aan weerszijden lichte stof van 2,5 inch gestikt, oh vraag me alsjeblieft niet waarom ik dat breder nam dan de gekleurde strookjes, in een vlaag van verstandsverbijstering leek me dat wel wat hebben. En toen ging ik er weer gelijke stukjes van snijden, zie ze hier eens liggen, ze komen dus zo langs de rand, als een onderbroken streep.
en daarna lichte blokjes gesneden die er tussen gestikt moesten komen, alleen deed ik dat met de Lotus, en die heeft geen boventransport, en daar ging ik even de mist in, want de stof is glibberiger dan goed was voor mijn tempo van naaien, en dus zat het een scheetje beef. Dus heb ik vanavond (gisteren dus) alles kunnen uithalen, en dan spreek ik morgen (vandaag dus) mijn pfaffje nog even lief toe, of ze voor even nog contact met de elektra wil maken voordat ik ze daags na het weekend (en dat is maandag) naar de machinedokter weg breng. Los contact in het binnenwerk, vrees ik, ik moet het kabeltje met beleid erin stoppen en dan het liefst tijdens het naaien er ingedrukt vast houden; ik kan veel, maar met 1 hand naaien grenst ook voor mij aan het onmogelijke.
Ik viel vanmiddag (vrijdagmiddag) bijna van mijn stoel toen zoon -net thuis gekomen van Tilburg- tegen me zei: "Je had zondag toch gelijk." Het ging over een tentamen dat er volgens hem na een paar keer doorkijken helemaal in zat, en toen ik hem adviseerde om nog even wat sommen te maken om te kijken of het er daadwerkelijk inzat, haalde hij zijn schouders op met een "ik zie wel" gebaar. Hij had maandag het tentamen, en toen bleek dus dat het er niet allemaal even goed inzat. Gelukkig telt dit tentamen niet heel zwaar mee (zegt hij), het was meer een wake-up toets, voor de mensen die denken dat ze het met 2 vingers in de neus kunnen doen, het leren. Zoals mijn zoon dus. Woensdag kreeg ik ook al gelijk van mijn jongste spruit, toen ze, terug van de kapper komend, vrolijk constateerde dat het kortere haar inderdaad leuker stond dan dat lange. Oudste spruit verblijdde ons vrijdagvanmiddag met een bliksembezoek, en gaf me ook al gelijk; ik zei dat ik haar lief vond, en dat vond zij ook. :-) Wijsheid komt met de jaren, je moet er alleen even geduldig op wachten.

12 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Nu moet nog maar afwachten dat we alles goed krijgen in web-log!! ben er al in, heb al een nieuwe wachtwoord, zie dingen verschijnen, en weer net zo hard verdwijnen!
Heb niet zoveel vertrouwen er meer in! en ik ga me afvragen wat dit allemaal gaat kosten!
Wat word je quilt mooi.
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

AnitaS zei

Het is al heel wat dat je wat kunt zien op je weblog. Bij mij is het nog steeds een blanco pagina.

Annelies zei

Ik kan op weblog wel berichten plaatsen, maar geen foto's. Mijn ruimte zou vol zijn. Ik hoorde dat iemand anders dat ook had, contact had opgenomen met weblog en het niet klopte. Voorlopig zit ik prima bij blogspot.

Marie-Anne-José zei

Waarom blijven jullie niet gezellig meedoen in blogspot nu we jullie eindelijk weer terug hebben gevonden? Dankzij Joke van Zweden.
Groet Marianne

Dorine zei

Wat worden die strikjes of klosjes leuk
En ja wat de blogs soms kan ik iemand helemaal niet meer vinden.
Maar ja ben ook lang niet op het blog geweest.
fijn weekend

Inge zei

Bij mij is er alleen nog maar een heel groot wit vlak te zien, hartstikke leeg, niks, nada! Ik wil wel mijn verhaaltjes en foto's terug, maar verder blijf ik lekker bij Blogspot. Heb er inmiddels helemaal mijn draai gevonden.

Fijn weekend!
Inge

Anoniem zei

Je kunt er ook voor kiezen om alles van weblog over te hevelen naar blogspot. ;)

In vakantietijd zit ik geregeld om die blogs te lezen (zoals je wel eens gemerkt hebt). Eigenlijk is het dan nog even een laatste rondje doen en dan hup richting bed.

Je klosjesquilt wordt trouwens erg mooi! Mooie kleuren ook bij elkaar.

Birdblocks zei

oh oh, wat een gelijk. (en dan nu een lullig stukje opmerking :-) ) naai nu ook maar mooi gelijk HA HA.
Er is toch over het algemeen weinig op jouw naaiwerk aan te merken, dus dat zal ook wel lukken.
Groetjes, Merel
ps. de stickers zijn in de winkel te krijgen hoor, maar wacht niet te lang LOL

Berna zei

Je nieuwe (oude) weblog ziet er al goed uit. Ben benieuwd wie er allemaal weer terug gaan en wie bij blogger blijven hangen,
Ziet er leuk uit je top. En als kinderen je gelijkgaan geven moet je oppassen vrees ik ;) tot vrijdag!!

Erna Peekel zei

Bij mij is ook alleen nog maar een wit vlak te zien. Ik blijf lekker bij blogger. Je top ziet er tip/top uit. Groetjes, Erna

Guusje, zei

Wat ziet je top er al mooi uit, mooie kleuren en ja weblog wat een verhaal is dat geworden zeg ben benieuwd.

Yvonne aka sommeke zei

http://zipjezopje.weblog.nl/author/zipjezopje/
Nog wel wat kil en kaal maar er is al meer te zien dan bij mij http://sommeke.weblog.nl/
Mooie rand voor je strikjes!
(huis verkocht?)