zaterdag 12 november 2011

Uitkijken

Het valt niet mee, als muis zijnde, zo hele dagen op de kop hangen,

maar wat ziet het er schattig uit! Ik zag hem naar me kijken, toen ik de volgende serie zwarte blokjes aan het snijden was voor de Artesan star, een klusje dat ik boven op mijn naaikamer doe, op mijn snijtafel, oorspronkelijk een keukenblok van Ikea, maar gepromoveerd tot snijtafel vanwege perfecte hoogte voor mijn lengte.
Zie  je hem hangen aan de (daglicht)lamp?

Net 2 dagen bezig en al 1 kg lichter, nu al, meisjes, ik voel me al zo slank LOL
Het is wel weer even wennen hoor, oppassen met eten, alles wegen, uitrekenen hoeveel punten iets waard is, en dan nadenken of het je waard is om in de mond te stoppen (Hutenkase geen heel bakje maar 4 eetlepels), alles opschrijven (echt alles!) zodat je binnen je budget blijft, maar het betekent niet, dat je niet lekker kunt eten. Vanavond hadden we gebakken sliptongetjes met salade, super lekker!
En meer bewegen. Dat laatste valt niet mee; omdat mijn fitnesscoach onder het mes moet en ze sinds 2 weken voor minstens 2 maanden uit de roulatie is, moet ik mezelf wel erg streng toespreken om 2x per week in m'n uppie een half uur te gaan trainen.

Zo ook gistermiddag, toch maar gegaan, ook al had ik geen zin, hup, zin maken! Iets na 1 uur loop ik de zaal in, een medewerkster zet een bakje met kaartjes voor de Bodypump op de balie, en zegt:. "Begint om kwart voor 2, doe je ook mee?". Ze legt kort uit wat het inhoudt, beetje hetzelfde als wat ik bij mijn coach moet doen, en ik stem in, maar ga wel eerst mijn schema doen, want een haf uur niks doen, is niks voor mij.
De zaal van bodypump is al vol als ik binnenstap, 50-50 mannen/vrouwen van mijn leeftijd en ouder, goedgetrainde lijven, en de 'trainer' is een lange slanke vrouw van half de 40, mijn god, wat een figuur; ze draagt een strakke 3-kwart broek met strakke haltertopje waaronder geen vetrolletje te bekennen is, ik wil het liefst weer rechtsomkeer maken, maar zie nog 2 voluptueuze dames staan die een plekje zoeken; gelukkig, ik ben niet de enige. Ik krijg instructies wat ik moet pakken, maar voordat ik wat kan doen, heeft een vrouw alles al voor me klaargezet, gewichten, stang, stepbankje, matje, en alles lekker vooraan, want dan kan de trainer me goed in de gaten houden. Aaarh, ik wil achteraan, verstopt voor iedereen, want ik ga er niks van bakken, dat voel ik aan m'n water.
Maar nog voordat ik kan protesteren, zet de trainer een headset op, en na een vrolijke begroeting gaan we van start, op de muziek.
"Zijn jullie klaar voor een uurtje pijn en zweten?", roept ze over de speakers, en mijn hersenen slaan op tilt. Een uurtje, als in 60 minuten, ieks!
Maar geen medelij Jet, gewoon "go with the flow", en ik voel tijdens een uur afzien -waarbij ik het tempo wel kan bijhouden, maar niet alle oefeningen non-stop tot het eind  kan meedoen- mijn spieren van nek tot kuiten stuk voor stuk gloeien, branden, pijn doen, en dan weer gloeien, alles wordt in delen aangepakt in hoog tempo, en we eindigen met rekoefeningen, totaal zinloos van wat ik heb geleerd, maar goed, ik doe maar mee, en val bijna om bij het oprekken van de bovenbeenspieren. 
De lunges (zie foto)
lukken me maar half, vanwege mijn hallux falgus (grote teengewricht- vergroeiing), ik kan niet goed op mijn tenen steunen,door de knieën zakkend, zo ver naar achteren gestapt.
"Tot volgende week!",  klinkt uit de mond van de trainer, en ik strompel de kleedkamer in, buiten adem en kleddernat van het zweet. Jullie willen niet weten hoeveel spierpijn ik nu heb, maar ik ga maandag (of dinsdag) weer, zeker weten; ik wil ook in zo'n strak pakje passen, en zo'n goddelijk lijf hebben, een mens moet wat te dromen hebben. Ja, ik geloof echt in sprookjes.

16 opmerkingen:

Inge zei

Wat een heerlijk verhaal, zie het allemaal voor me. Ook jou in een strak kek pakje. Zet em op, Shirley, droom maar gewoon verder. Ik weet het zeker: HET GAAT JE LUKKEN!!!

Liefs,
Inge

quiltfien zei

ik vind het heel erg kloeck ende moedigh dat je aan die sportprogramma's meedoet!!!!!
ik duim voor je dat het je het gewenste resultaat bezorgd.....
Het nadeel van zo'n strak pakje is dat je geen plek hebt om even je zakdoekjes, je sleutels of je Ipod weg te duwen....dus ietsie minder strak is ook wel eens handig!!!!;-)

mieke zei

Knap hoor, als je het gaat doen en gaat vol houden. Succes.
Ik zie je in maart ?

Logeren v DD en KDD is geen optie, ivm school e.d. Eigen bed en eigen huis is toch fijner.
Ze wonen maar 5km verderop.
grtjs Mieke

Else zei

Goe gedaan Shirley, je hebt een flitsende start gemaakt! En lekker verder blijven dromen van dat strakkie pakkie (lol)

Ik mag morgen weer op de weegschaal, ik hou je op de hoogte! Fijne zondag, knuffel Else

AnitaS zei

Goed van je hoor dat je het de hele les hebt volgehouden. Ik zou voor die tijd al lang voor pampus hebben gelegen.

Guusje, zei

Wat een verhaal, ja je moet er wat voor over hebben. Sterkte met je spierpijn, het lijkt me ook zeer intensief en wat een lief muisje heb je daar hangen.

Marloes zei

Wat goed van je, zo vliegen je kilo's eraf! En dan voel je je vast als die strakke dame. Fijne zondag, ik hoop dat het bewegen niet te pijnlijk is!

Anita zei

Zet hem op Shirley, ik ben al 5 kilo kwijt. 's morgens een broodje, 10 uur een broodje, tussen de middag 2 en 's avonds gewoon warm eten. En tussendoor veel fruit. En 3/4 keer sporten, loopband en crosstrainer, andere dingen kunnen niet met mijn rug. In het weeknd wel een wijntje en een klein bakje chips. het helpt.
SUCCES

Gonny zei

Mijn complimenten met de goede zin en uitvoering, Sterkte met het vervolg.

GRANNY'S HOUSE zei

Knap hoor, hopelijk passen dat soort kekke pakjes je straks, ik ben een hopeloos geval, die het morgen maar weer eens gaat proberen.

Groetjes
Ines

Klaske zei

Goedzo Shirley, en nu doorzetten hoor!! Dan loop jij straks ook in zo'n strak pakkie
Succes, het gaat je lukken hoor!!

Anoniem zei

Helaas heb ik er geen ruimte voor, maar wat een handig idee om zo'n IKEA blok als snijtafel te gebruiken. Als we ooit groter wonen, zal ik het onthouden. En ik duim voor je dat je eet- en sport avontuur gaat lukken! Gaat vast goedkomen: het is pure wilskracht (zegt de ervaringsdeskundige, ooit 35 kilo zwaarder geweest ;-) Ik wens je heel veel succes: je zult eens zien hoe lekker het voelt als je het gewicht kwijt bent.

Anoniem zei

Hé, verdwijnen mijn reacties in niemandsland? Grrrrrrrr .........
Herhaling dus : een goeie start, volhouden hoor!

Beertje Zonn zei

Wat een leuke Muis!
Beren groetjes van,

Beertje Zonn

ina zei

Hoi Shirley, Zoals we van je gewend zijn: je pakt het weer voortvarend aan. Sterkte met je spierpijn. Ben ook wel benieuwd naar je quiltresultaten hoor maar de moed waarmee je je oefenprogramma upgrade is zeer bewonderenswaardig.

Mireille zei

hoedje af hoor. Ik heb ook zo'n hekel aan sporten.
mireille