dinsdag 8 november 2011

Volgende etappe

Gisteravond keek ik voor het slapen gaan even hoeveel hexagonen ik aan de laatste rij nog moest zetten, want voor mijn gevoel was ik er al; nadat ik er afgelopen week elke avond even aan had gezeten; werken tijdens tv luisteren/kijken. Jiiiihaaaa! Ik ben er!!

Vanmiddag heb ik ze even in de keuken op de grond gelegd, wat een joekel!
Ik ga vanavond op de bee nog enkele witte hexjes op de kopse kanten zetten, zodat het een 'rechte' rand wordt, en dan..... jaaa, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan; ik ga de rijden op een groene sashing appliqueren. veel werk, maar ik heb er al teveel werk ingestopt om het nu af te raffelen. De zigzagrandjes van de rij hexagonen zijn ook zo leuk, ze zijn een mini versie van de grote zigzagrand waar ze naast komen te liggen, zie je? Aaaah, hoe gelukzalig kan een mens zich voelen!
Om verder te gaan met het volgende project, waarvan ik al een blok heb gemaakt om te laten zien hoe goed het zwarte batik erbij past, opgestuurd door ons mam, geen zelfgeverfde, maar wel zelfgekochte, dus dat telt ook vind ik. O, even wachten, even een scrabble woordje neerleggen,  Margreet en Nanda hebben wat gelegd, eventjes gluren... Een vette ;-) aan Sommeke, die zich nu even flink verslikt in de thee.

Goed, het volgende, helemaal happy.
 ik kwam net 1 flying geese blokje tekort om het rechtsonder aan te leggen; even snel het gat opgevuld met 2 sawtoothblokjes, die als afval van de flying geese af zijn gekomen. Eens kijken of ik voldoende 'afval creëer om het als extra border te kunnen gebruiken. Morgen ga ik hier verder gas geven, eerst snijden.
Gistermorgen stond ik in de startblokken om naar fitness te gaan, toen het gedrag van Zipje me verontruste; hij gaf geen kopjes, kwam wel op schoot, maar hield zich te krampachtig, en toen ik hem aaide wist ik genoeg. Meneer had onder de sparren liggen rollen, denk ik, of lekker tegen een paar boomstammen aan staan scharren, hij zat onder de hars! Zijkanten lijf, hier en daar op zijn buik en poten, en een beetje rond zijn kop. Aaaarh! Wasbenzine was geen optie, te ongezond, dus dat zou uitknippen worden; een karwei om met hulp te doen, en dus was het wachten tot Suzanne thuis kwam.
Op tafel plat in de houtgreep leggend op een handdoek, en Suzanne kon gaan knippen. het zat vooral in de puntjes, maar met zo'n volle vacht zijn dat heel veel puntjes. Zipje gromde continue tweestemmig (luid en vals), en blies dat het een lieve lust was, en zijn oogjes spoten vuur, maar toen het achter de rug was, en hij met plakjes rosbief verwend werd, was alles vergeven en gaf hij kopjes en spinde weer als vanouds.

Niet meer doen hoor Zipje, anders moet de tondeuse er over. Eind goed, al goed.

18 opmerkingen:

AnitaS zei

Gefeliciteerd. Hij ziet er prachtig uit. Zo'n kat toch he, worden ze nu nooit wijzer. Je batiks zien er ook mooi uit.

Vlijtige Handjes zei

Wow wat worden je randjes M*O*O*I!! Nee zeker niet vlu vlu vlug alles afwerken. Dat zou jammer zijn.
Groetjes Anita

Guusje, zei

Wat is je antieke prachtige, mooie rand heb je er omheen gemaakt en wat wordt je batik mooi. En ja die katten het zijn en blijven bijzondere dieren.

Terray zei

Wat voor een reusachtig quilt ben je aan het maken
Is dat de "antieke"?? of vergis ik me nu

Agossie arme zipje (of was het zopje) Hars in je vacht is niet fijn.....gelukkig heb je een geduldig vrouwtje die alles zorgvuldig heeft weggeknipt.

Groetjes
Tertia

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is hij mooi aan het worden!

Katten kunnen zo vriendelijk zijn tegen hun baasjes, maar het valt ook niet mee voor ze.

Groetjes
Ines

inge zei

prachtig, jouw versie van de antieke!

mieke zei

Shirley, een héeeeeeeele mooie quilt.
grtjs Mieke

Mascha zei

Je antieke quilt wordt prachtig met deze rand. Wat kunnen katten toch stunten uithalen.
Groetjes Mascha

Mireille zei

Shirley,
Wat een prachtige quilt. Ja en klein gaat hij niet worden hé:-)
Wat kunnen die poezebeesten toch ondeugend zijn hé. Ja ik merk ook onmiddellijk als er iets niet juist is bij mijn kat. Toch raar hé hoe ze ieder hun karakter hebben en dat we dat direct merken. Gelukkig is het in orde gekomen.
Groetjes,
Mireille

Els zei

Schitterende quilt is het geworden!!

Else zei

SCHITTEREND je antieke TOP, en die gekke kat dat geplak lijkt me al niets laat staan die behandeling daarna, alhoewel het toetje (lol) fijne dag, knuffel Else

Renate Bischoff zei

Your Antiquequilt looks great with the Hexieflower-Border.
Renate

Supergoof zei

Vol afgrijzen heeft de zwart-witte poezenbende naar de ellende van Zipje gekeken,...
Ik kreeg het niet zo mee, zat vol extase,... naar de antieke te kijken.
Meid wat istie MOOI!
En wat had je nu voor engs gedroomd????

Jane in Cumbria zei

O wat heb jij daar een prachtige antieke joekel op de grond liggen! Fantastisch, ik ben vol bewondering!!
groetjes
Jane

Hubertine zei

Wow wat een mega mooie quilt is dat!!! En tja die katten.......het zijn dotjes!!!!
Groetjes, Hubertine

Anoniem zei

Je joekel wordt prachtig!
LOL met de ;-))))) Helemaal begrepen!
Zipke, Zipke, Zipke toch!

Ansje zei

O wat wordt je antieke mooi zeg!
Herkenbaar van Zipke. Bij mij heeft er een naar zo'n kleverige vliegenvanger gesprongen en raak. O erg...ik zie het weer voor me. Klein drama.
Groetjes Ansje

Erna Peekel zei

Wow echt super. Ach die Zipje toch. Waarschijnlijk doet hij het de volgende keer weer gewoon opnieuw. Groetjes, Erna