zaterdag 19 november 2011

Tussendoortjes

Van de DDC mag ik, nee, moet ik tussendoortjes nemen, gezonde wel te verstaan, maar meestal hebben we geen zin in gezond maar in lekker! "O nee hè, begint het nu al?", hoor ik jullie al denken. Ja, het begint nu al ;-) want ik had eergisteren een loempia van Mora, en keek in het puntenboekje van de DDC of deze de zonde waard was, en wat bleek? 3 Punten voor 1 loempia (met kip) van Mora! Ik kon mijn ogen niet geloven, maar deed net of ik het wel geloofde, en toen heb ik er lekker van gesmikkeld, klaargemaakt in de hete oven, dus niet in het vet gegooid, stel je voor. Ik informeerde donderdagavond toch even bij de coach van de DDC of dit wel klopte, voor de zekerheid. Jazeker, zei ze, want het is gevuld met heel veel groenten en er is een  magere kip overheen gevlogen, en ook een paar snippertjes ham er in, nou, dat zijn de punten niet. Het zit hem in het jasje, en in de oven klaargemaakt is het dus een hele gezonde hap. Niet elke dag eentje, maar 1 of 2 keer in de week kan echt geen kwaad.
Jipppieee.
Ik dus gistermiddag naar de supermarkt geracet, op strooptocht naar de loempia's, en wat bleek, allemaal op! ik ben niet de enige die deze magere tussendoortje weet te waarderen. Bummers.
Een ander tussendoortje, geheel onverwachts, is deze:
even snel gistergavond voor een loterij gemaakt, dus ik moet ze allemaal  opsturen, maar wat zijn de cobblestones leuk hè? De kleuren zijn in het echt iets donkerder, de kat is gitzwart en vult het gat, ik moest er maar 12 maken, maar had teveel gesneden; de dame die ze in ontvangst neemt zal er vast niet rouwig om zijn dat ik even de tel kwijt was.  Ik werd tijdens het snijden flink afgeleid, omdat de kinderen in de kamer aan de laptop een muziekquiz aan het doen waren, en er zaten ook nummers bij van mijn tijd, dus ik gilde regelmatig het antwoord door LOL Gezellig hoor.

Een ander tussendoortje was dezelfde avond een 'even op en neer' ritje naar Tilburg, om Tim op te halen, die de afgelopen dagen ziek (hoesten, snotteren en hoofdpijn) op bed had gelegen; omdat hij nog flinke hoofdpijn had, bood manlief aan om hem op te pikken als hij klaar was met werk, maar toen ik van een whatsupje (soort sms'je) van Tim hoorde dat zijn vader pas om 8 uur kon komen, belde ik manlief om te zeggen dat ik hem wel ging halen, wat wel goed was, want hij bleek zoveel werk te hebben, dat-ie pas om half 11 thuis was!
Terwijl de kinderen zich beneden nog kostelijk amuseren, -ik hoor ze steeds lachen- laat ik nog foto's zien van een bedelende Zopje,
foei, dat doen ze anders nooit (serieus) maar blijkbaar is hij gek op kabeljauw. We aten voor de verandering een keer met het bord op schoot, dit doen we ongeveer eens per week, als we iets snels eten (pizza of zo), maar nu was het paella met kabeljauw. Zopje ging bijna op Evelien's bord staan!
En als laatste tussendoortje voor vandaag kan ik de fibermailkaart showen, die ik voor mijn moeder had gemaakt
Morgen zal ik wel een foto van alle fibermailkaarten maken, ze waren nog niet allemaal binnen donderdag, hopelijk nu wel.

10 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat een schitterende kaart is dit geworden, en heb weer zitten genieten van je verhaal!
O heerlijk loempias, ze kunnen hier er toch niet aan tippen, nee ze moeten van een echte Hollandse Chinees zijn!
Wat word je quiltje leuk
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

Hermie zei

Wat een leuk verhaal en wat ben je toch een wervelwind. Beetje herkenbaar voor mij (LOL)

Yvonne zei

Wat een gezellig blogje weer om te lezen en wat maak je toch snel een paar blokken! Als ik jullie Zopje zo zie zitten is het net onze Missy, die kan ook zo verlekkerd naast je zitten en dan laat ze af en toe en heel klein klaaglijk 'mauwtje' horen....je zou er zo medelijden meer krijgen....

Anita A zei

Wat een lekker te lezen blogje heb je weer gemaakt, zo lekker van "de hak op de tak". Ga zo door, ik geniet er iedere keer weer van.
Mooie fiberkaart, volgens mij heb je op weblog ooit laten zien hoe je deze maakt, klopt dat?

AnitaS zei

Gezellig verhaal heb je er weer van gemaakt. Mooie fiberkaart heb je gemaakt.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een leuk quiltje is het geworden en de kaart is super!!!
Saar bedelt tegenwoordig altijd, zal de leeftijd wel zijn (13), ze is gek op kwark, satehsaus, knoflooksaus en het schoon lebberen van borden *U*

Groetjes
Ines

mieke zei

Een hele aparte quilt en een hele mooie kaart.
grtjs Mieke

Ingrid zei

Ahhh, die loempia's zijn echt heerlijk.. een lekkere snack dus. enne, je fiberkaart is mooi hoor !!

Babette zei

Wat een leuke fibercard! Binnenkort eens lekker gaan lezen!

Dineke zei

Ik moet nog even terug komen voor de kaart, die foto wil even niet. Oooh die poes, houdt hij zijn pootjes wel keurig bij zich?