woensdag 30 november 2011

Kreunen en zuchten

Met veel peptalk had ik mezelf ertoe gezet om te gaan sporten, even nog uitstelgedrag door de benedenverdieping te stofzuigen en dweilen, het had in ieder geval wel nut, dit gedrag, al was het maar dat de boel schoon en ik warm werd. Het was rustig in de sportschool, het was etenspauze, en ik ging fanatiek van slag. Toen ik medelijden met mezelf dreigde te krijgen (moe), en niet de hele minuut vol per oefening wilde volmaken, deed ik net of mijn coach via een webcam in de klok op me zat te letten, en ik sprak mezelf toe: "Kom op, nog 5 keer, nog 4, nog 3, nog 2, nog 1, en de laatste!", om dan na even uitpuffen de volgende oefening te doen. En zo werkte ik me al kreunend en steunend en tegen mezelf pratend door het hele schema heen, van de ene zaal naar de andere.
Een man van over de 80 kwam naar me toe, "Moet ik de dokter voor je bellen, je zit zo te kreunen.", en hij knipoogde naar met pretoogjes, om op een rustig tempo zijn spieroefeningen verder te doen, terwijl een forse vrouw - iets ouder dan mij- met opgetrokken wenkbrauwen naar me keek. Ik zei: "No pain no gain.", maar ze ging er niet op in, ze liep sloffend van toestel naar toestel, deed een paar halfslachtige pogingen per toestel, en vertrok; die had er duidelijk geen zin in. Na een half uurtje sleepte ik me hijgend met trillende benen de trap op, de kleedkamer in, het zat er weer op, tot vrijdag!

Daarna lekker wat gelezen en ook aan het blok verder gewerkt, het zit er allemaal op, en nu nog even alles goed symmetrisch neerleggen en dan de strijkbout er op.
Mijn oog constateerde dat het blok niet geheel symmetrisch is, ook al heb ik keurig de lijntjes gevolgd, en toen ik het vierkante liniaal er op legde, viel het helemaal op. Zo ga je natuurlijk niet naar een quilt kijken, dat snap ik, maar ik wilde even weten of het aan mijn blik lag, omdat ik er een beetje schuin op keek, of niet.
Wow, wat een puinzooi op tafel, even een andere foto, voor de rust.
Kijk, dat lijkt er meer op. het volgende blok ga ik ouderwets zelf tekenen, met passen, liniaal en noest vouwwerk op een groot vel, want ik ben wat dit betreft streng voor mezelf.
Tot nu toe, dames, heb ik nog niets genaaid, alleen maar getekend, geknipt en op stof gelegd, een ieder die kan knippen kan dit ook, hier is niks aan, je moet er alleen even voor gaan zitten. En je moet het leuk vinden, en dat vind ik.
Volgende keer als ik weer hier over blog, ben ik met het stikwerk bezig. Eerst even verder gaan aan de Artesan Star, die al lekker vordert.

16 opmerkingen:

Marloes zei

Goed van je dat je toch gaat sporten. En je blok wordt mooi hoor, ik volg je uitleg. Van hier zie je het scheve niet zo.

Unknown zei

Shirley,

Ik heb misschien een oplossing voor het vergroten van dit soort blokken. Ik wilde je hierover mailen maar heb je emailadres niet. Mijn emailadres vind je bij mijn profiel.

Groetjes, Ria

Ansje zei

Ik wordt moe van je verslag/sportschool. Maar GOED van je hoor!!
Blok is erg mooi zo. Ga je dat met de machine doen? Groetjes Ansje

Ansje zei

p.s. al verder gelezen: met de machine dus. Zoiets als met je kippen? Stopvoetje en stiksteekje? Vind jij dit prettiger dan de vliesofix? Is het minder stijvig?
Groetjes Ansje

GRANNY'S HOUSE zei

Knap hoor dat je bent gaan sporten, ik mag dat gelukkig niet, dus wandel ik maar, is ook goed en nu kan het weer.
Je blok wordt prachtig, en ik ben ook altijd zo'n miere jeweetwel ;-)

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Wat goed dat je toch bent gaan sporten dat zijn de besten, en wat wordt je blok mooi. Ik kan me voorstellen dat je dit leuk vind om te doen. Ik hou ook wel van puzzelen, knippen en schuiven.

Miss Steekjes zei

Sporten? Ik lees helemaal nergens iets over sporten (blinde vlek :-)
Ik vind je blok erg mooi worden dus vooral dóórgaan! Mag ik weten wat voor lichtbak jij gebruikt? Ik moet er nl zelf ook dringend eentje hebben maar weet niet goed hoe of wat (had manlief gevraagd er eentje te maken maar ben bang dat dat erg laag op zijn prioriteitenlijstje staat....

Hubertine zei

Je bent een Kanjer!!!!

AnitaS zei

Goed dat sporten van je. Het blok wordt mooi.

Yvonne zei

Wat goed van je dat je toch doorzet op de sportschool! Heb ik ook heel lang gedaan maar ik hoef niet meer van mezelf (zal de leeftijd wel zijn :))
Je blok wordt prachtig!

Guusje, zei

Hoi Shirley,

Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ja ik wil graag nog een kilo of 3 a 4 afvallen zodat ik een zgn buffer heb. Ik hoop dit eind december bereikt te hebben. En ga zelf ook zo door echt het lukt je ik heb het ook gedaan.

Erna Peekel zei

Petje af hoor dat je toch doorgegaan bent met sporten. Het blok word echt wel mooi.

Groetjes, Erna

Anoniem zei

Dat voorbereidend werk vraagt enorm veel tijd, hé!
Maar nu kan je lekker alles gaan vastzetten!

mieke zei

Goed zo, bikkel, volhouden hoor.
Sporten moet leuk zijn of leuk worden.
Succes, grtjs Mieke

Jantine zei

Dat ziet er uit als een heerlijk blok!

Dineke zei

Goed zo, weer flink gesport. Ik houd me voorlopig bij een uur flink wandelen.