donderdag 18 oktober 2012

Frederike


Haar naam en afbeelding gingen al langere tijd over internet, maar ik kon me heel goed beheersen, tot ik haar in het echt zag,  ik kreeg acuut slappe knieën toen ik dit quiltje zag,
Photobucket
op de Helmondse Fonkeldag en bij het daarbij horende winkeltje de Quiltsteek de schattige prentstofjes zag in het rood en in het blauw, en het bijhorend patroon.
Photobucket
Perfect voor mijn restjes Aunt Grace stof, toch? Het patroon van Frederike komt van Jeanneke, en als je rechts op haar weblog kijkt, zie je de winkels waar je dit (heel goed verzorgd, je krijgt waar voor je geld!) patroon kunt kopen. Van de printstof moet je royaal nemen (1 meter), want je kan niet elk prentje gebruiken, vanwege naden. Het is bijna om en om dat je ze kan gebruiken, oeh, jammer he.
Vlak voor de bee (gistermiddag) had ik de patroonvellen gekopieerd, afgedrukt op dik roze papier,
Photobucket
zodat de uitgeknipte mallen lekker stevig waren. Eigenlijk was ik van plan de witte vellen te lamineren, en was op zoek gegaan naar de lamineervellen, maar trof toen alleen maar dik roze printpapier aan. Het zoeken gestaakt, dit was zelfs veel beter.  Op de bee was ik er lekker zoet mee, knippen, rijgen en plakken (de grote prentjes heb ik op de randen vastgeplakt met de sewline lijmpen


de LIB bleef in de mand.
Photobucket Photobucket
en gisteravond heb ik het eerste blommetje afgekregen, die nu even -tot nadere orde- single blijft, vanwege andere werkzaamheden. Nadat alle malletjes rond het middendeel vastgenaaid waren, trok ik voorzichtig de vastgeplakte naden op de achterkant van de grote mal los, haalde zo de mal er af, en toen kon ik de zijnaadjes van de kleine stukjes dichtnaaien. Heel leuk werk, vind ik.
Photobucket
Geen idee of ik het zo laat, de 2 gele oren, het leek me een strak plan om deze verlengde hexagonen allemaal geel te doen, zodat er een beetje rust in de tent komt; ik heb er nog genoeg van, ooit voorbestemd om als hartjes van de hexjes van een grote hexagonquilt te komen, maar jullie weten allemaal waar dit is geeindigd: als prachtige omlijsting van de antieke quilt.
Photobucket
waar we heerlijk onder slapen.
Vooral dinsdagnacht was het heerlijk slapen, want ik kreeg vlak voor het slapen een mailtje dat ik zaterdag een give away had gewonnen bij Quilters Palet! Meisjes, ik heb het geluk aan mijn kont hangen de laatste tijd, want bij Mascha had ik paar weken geleden ook al een give away gewonnen. Ik mocht bij Evy en Petra opgeven welk scrappakketje ik wilde ontvangen, kerst, traditioneel of batiks. Kerst natuurlijk, om alvast in de stemming te komen :) en ik laat me graag verrassen.

7 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een leuke quilt en je hoeft niet eens te stitchen.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Wat een leuk stofje om voor dit quiltje te maken. Heel veel plezier ermee.

katrien zei

Super stofje voor je frederikje.
Heb het patroontje ook liggen.

Johanna Zweden zei

O wat een enig quilt kan me voorstellen dat je daar verliefd op werd en wat een leuke stof
Fijne dag groetjes Joke

Margreet zei

Ik heb het quilt ook al een paar keer voorbij zien komen en hij is super!! Ooit als ik een hoop af heb, maar nu mag het nog niet!! Ik vind het echt een quilt voor jou Shirley ik ben benieuwd wanneer hij af is ( lol )

AnitaS zei

Wat een schattige quilt is het. Bofferd met al die give aways.

inge zei

veel plezier met je nieuwe project