woensdag 31 oktober 2012

Ga af!


Heb een heerlijk rustig patroon genomen om de bow-ties door te quilten, alleen had ik iets meer aandacht moeten schenken aan het kiezen van de kleur van het garen, ook al denk ik dat na de eerste schrik het wel mee gaat vallen.
Photobucket Photobucket
Het is een gemêleerde bruine, prachtige King Tut, maar op de lichte lapjes is het wel erg opvallend, en van een afstandje lijkt het of ik alleen daar ellipsen heb gequilt. Nou ja, niemand is perfect. Hoe ik de rand ga doen, daar ben ik niet over uit, anders was hij al klaar geweest, want de rand is een fluitje van een cent.
Over de hele quilt doorquilten heb ik 3 uur gedaan, inclusief koffiepauze, en de nodige keren stoppen om een voor het raam zwaaiend Zopje binnen te laten, die dan binnen 5 minuten weer naar buiten wilde. Het is net een klein kind, even snel wat eten, handjes opwarmen, en snel weer buiten willen spelen. Zipje is makkelijker, die gaat eten, en dan de hele dag slapen, en komt pas in actie als het donker wordt.
Photobucket
De bow-tie blokjes heb ik op een snelle manier gemaakt, kijk maar:
Voor de dames van de Yahoo Quiltkletserslijst wilde ik deze namiddag een ongecompliceerd gezellig blokje bedenken voor de loterij, even als tegenhanger van het trieste bericht van een lid, die het gevecht met kanker heeft opgegeven, en aan haar laatste reis gaat beginnen. Vreselijk!
Photobucket Photobucket
Ik zag dit pakje met charms van 5 inch, en ging aan de slag, (de lichte vierkantjes zijn 2,5x 2,5 inch) en nog geen drie kwartier later hing de poes aan een prachtige quilt in wording.
PhotobucketPhotobucket
Het volgende charmpakje ligt klaar om aangebroken te worden, maar ik moet mezelf tot een halt roepen, want dat zou WIP nummer 4 worden binnen een maand. Maar het is wel heel erg verleidelijk, ach, wat in het vat zit (en al is aangeslagen) verzuurt niet.
En kijk eens wat de postbode vanmiddag bracht, just what the doctor ordered:
Photobucket
een te schattige lap met printjes, dezelfde die ik voor de Frederike gebruik, maar dan ingekleurd; heel even dacht ik om deze gekleurde ook hierin te gebruiken, maar ik blijf maar mooi bij rood, staat rustiger, anders overschreeuwt alles elkaar.

5 opmerkingen:

Terray zei

Jaaaa de 10 min-blokken dus wat ik me via facebook al afvroeg. Dit is m....Ben ik ook ooit aan begonnen, 4 lappen klaar maar weet eigenlijk niet of ik er verder mee ga.....

Ik vind het doorgestikte met die opvallende garen wel gewaagd maar het misstaat absoluut niet, ben benieuwd hoe je de rand gaat doen.

Groetjes
Tertia

Shirley zei

ik ook

GRANNY'S HOUSE zei

Bij mij liggen er ook nog een stel in een la, toch maar eens afmaken.
Succes met het bedenken van de rand.
Hopelijk valt de laatste reis mee van die mevrouw, het is ook zo'n kloteziekte.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Ik vind dat donkerder garen in je lichte blokken wel mooi staan.

Yvonne aka sommeke zei

Dat garen valt mee, op de foto toch!
Zo schattig, die prints op die stofjes. Nee, ik zou de rode ook niet met de gekleurde mengen.