woensdag 28 december 2011

Vruchtbare dag

Vanmorgen heb ik de achterkant voor de Tale of two Kitties (klik hier voor het patroon, gratis te downloaden) op maat gemaakt van de poezenstof, gisteren aangeschaft, voor en achterkant gestreken, want de top lag al een half jaartje opgevouwen in een tas (oei), en daarna met spuitlijm gesandwiched. Even zat ik te puzzelen hoe ik hem zou gaan doorquilten, kwam ik op internet deze versie tegen, en zag ik later op foto van de quilt van het patroon (die ik kreeg bij de stofjes)dat het quiltwerk vrij duidelijk te zien is, dus was ik er snel uit, want waarom het wiel nogmaals uitvinden, als je de vorm goed vind? Alleen heb ik hier en daar een ander quiltpatroon gekozen.
Na een testdrive of het garen er mooi bij paste en het ook lekker quilte, ben ik eerst de stad in gegaan met Evelien, zij had kraaltjes nodig, en ik een warme wind-waterdichte jas voor op de fiets.
Eerst de jas gehaald, bij een outdoorzaak, en de 2e jas die ik paste werd hem, hij valt lekker lang, tot net boven de knieën, en heeft een rits die ook via de onderkant open kan, wat makkelijk is voor in de auto. Met snelle hulp van de jongens -die ook nog mijn capuchon op maat spanden, zodat hij gelijk goed zat, voor als ik op de fiets in een bui terecht zou komen- stonden we binnen een kwartier weer buiten.
In de parkeergarage in het centrum heb ik toen even van jas gewisseld, en met de warme jas liep ik genietend met tegenwind naar de kralenwinkel, er kwam geen zuchtje wind naar binnen.
Geweldig leuke winkel, Renate Jewelz waar ze ook genoeg tijd verkochten! ik heb er gelijk 2 gekocht, plus nog een leuk hangertje om mijn bedeltjes aan te zetten, en ook 2 speldjes, om broches van te maken. Ooit.
En voordat jullie zeggen, "Nou nou, Shirley, doe maar duur!", geef ik gelijk door dat het grote klokje 30 cent kost en het kleine klokje 60 cent, en de speldjes en hangertjes ook iets in dien trant. Kijk maar in de webwinkel (ik heb geen aandelen) ze zijn te leuk voor woorden!

Thuisgekomen had ik nog even tijd om te quilten, voordat ik aan het eten moest beginnen, eerst even op papier tekenen van de figuren, en toen gas gegeven, zo leuk!
Bloempje, vlindertje en bijtje, poeh, vooral dat bijtje was een zware bevalling :-) maar deze op de foto lijkt er wel op, er zitten bijtjes bij, waarvan ik denk "lijkt wel op een walvis", ook knap, want als je met opzet een walvis wilt tekenen, lukt het niet.
In de panelen 'moest' er rond de tekeningen gequilt worden, en dan zo'n beetje een heen en weer meander werk om de gaten op te vullen, want we willen later geen theezakjes in de quilt hebben. Het quiltje aan de lijn heb ik ook doorgequilt :-)
De slakken in de rand maken was even wennen, (dat zijn slakken ja), de eerste  die ik maakte
heeft een beetje een lijp hoofdje, en ook was ik zijn ogen vergeten, de volgende werden steeds beter, het wordt nog wel wat. Ik moet wel opletten met de richting dat ze lopen, niet elke rij gaan ze van links naar rechts. En elke rij blokjes heeft ook een andere invulling, dus ook daar is het opletten geblazen.
Voor de grote lichtgroene driehoeken heb ik een soort Franse lelie gequilt, de mal even zelf gemaakt van papier in de vorm geknipt, en toen met een blauwe verdwijnstift langs de mal op de stof getekend. Het mag een wonder heten dat ik een bruikbare verdwijnstift in huis had, want ik gebruik ze zelden of nooit! De eerste lelies die ik, voordat ik overging tot op stof tekenen, zo uit de losse pols maakte, waren wel erg wisselend van vorm, ik heb ze niet uitgehaald, misschien doe ik dit nog. Je kunt ze bewonderen op de foto bovenaan dit blogje, waar de machine ook te zien is.
De quilt ligt nu cat-proof te wachten tot ik er morgen aan verder ga werken, en zou het biesje er morgen ook aan kunnen? Oeh, spannend, en anders overmorgen?

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schiet zo lekker op. Ondanks dat je vindt dat het bijtje er als een walvis er uit ziet, zie ik geen bijtje. Dat zal wel aan mij liggen. ;-) Volgens mij is het doorquilten vandaag precisie werk geweest. Nog geen last van je schouders en nek gehad? Succes morgen, als je verder gaat. Ik ben benieuwd of het biesje morgen er aangezet gaat worden.

Anoniem zei

Stuipen op de laatste dagen van het jaar?
Maar wel erg vruchtbare!!!!

Marloes zei

Wat ben je weer lekker aan het doorquilten, het ziet er zo
makkelijk uit bij je! Komt vast af vandaag. Sukses ermee en kijk uit voor de hittepetit!

Anita zei

Heerlijke jas heb je gekocht. En die tijd kan ik ook wel gebruiken.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is hij ontzettend mooi aan het worden.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Knap hoor je machinale quiltwerk. Ik vind het er erg mooi uitzien.

Miss Steekjes zei

Tjongejongejonge wat ligt jouw productiepeil hoog!!! Ben best benieuwd hoeveel quilts jij maakt in een jaar. Deze quilt is ook weer zo'n schatje....

Yvonne zei

Heel knap zoals jij dat doet op je machientje. Ik doe het je niet na!
Leuk patroon trouwens, je moet dan wel weer aan het panel zien te komen. Fijne jaarwisseling!

betty prins zei

Zo wat ben jij lekker bezig (en die energie...) mooie jas gescoord, wel nodig met dit weer!
Je quiltpatroontjes zijn schattig, wat wordt het dan toch leuk om de quilt af te werken.

Ineke zei

Wat vind ik het kanp dat je machinaal kunt quilten, ik vind het verschrikkelijk moeilijk, dus doe ik alles met de hand. Oh, ik vind de manier waarop je alles verteld hier zo grappig, ik wordt er altijd vrolijk van. Gave jas heb je gescoord. Groetjes