vrijdag 9 december 2011

Voor oudere dames

Volgens mij zit Evelien al te grinniken en weet ze waar ik het over ga hebben, waar of niet waar?
Voor de Sinterklaaslootjes bij lootjestrekken.nl kon je een verlanglijstje invullen, wel zo makkelijk voor als degene aan de andere kant van jouw lootje geen idee had wat je te geven, en dus had ik een paar dingen opgeschreven, waaronder als last minute inval Paco Rabanne pour Elle. Een luchtje dat net op was, dus als cadeaupiet niks had kunnen vinden, dan was dit misschien nog een optie. Mijn ventje was mijn cadeaupiet, en hij was naar de lekkere luchtjeswinkel gegaan, en daar konden ze hem niet helpen aan dit luchtje; ze hadden het nooit gehad, en kenden het ook niet. Wel hadden ze een ander luchtje van Paco R, en ze vroegen aan mijn ventje hoe oud de dame in kwestie was voor wie het zou zijn; toen hij hoorde dat ik 50 was, zei de verkoper, de schat, dat dit luchtje dan wel goed bij me zou passen, het was echt iets voor oudere dames. En wat doet mijn ventje?? Hij koopt het nog ook! Aaargh! Zou je hem niet?
Ik heb het vlak voordat ik achter de pc ging zitten opgedaan, om er een beetje aan te wennen, soms ruikt een parfum lekkerder als je hem wat langer op hebt. Hoe het ruikt? Nou, een uur later nog steeds naar luchtverfrisser, maar het zal wel aan mij liggen, ikzelf zou hem niet gekozen hebben.

Net als in heel quiltland zijn ook hier de kerstquiltje van stal gehaald, gestreken (jazeker, met stoom zonder te duwen) vooral die Here Comes Santa neigt nogal naar krom trekken (niet naar voren of achteren maar zijwaarts, LOL), vanwege de wollen ruitjesstof rondom,
het was een haastklusje, en krap aan stof, en ik moest en zou de ruitjes gelijk krijgen, dus aan de ene kant meer trekken dan aan de andere kant, ach, het maakt hem juist uniek. Het patroon kreeg ik in de vorige eeuw van Joan, die het zo zat was, nadat ze deze quilt al tig keer opnieuw had gemaakt, omdat ze steeds haar eigen Santaquilt op hun verzoek weg gaf aan familie.
Ze hangen weer mooi in de hal, zo onder de spotjes.  Hiervoor moest de Gardener's Journey wel naar boven verkassen, maar ze hang daar ook mooi, gezellig naast het paard en de kippen, zolang ze maar op hun eigen quiltje blijven, en niet zoals in de Harry Potter schilderijen heen en weer lopen, vind ik alles goed.
Avondeten is -vooral op vrijdag- altijd een beetje een uitdaging, geen zin om te koken maar ook geen zin in telefonisch bestellen, want ongezond, en dus werd het kip met champignons en lenteui,
op het laatst gaat-ie nog in de oven met een deksel van bladerdeeg, en smullen maar, smaakt als kippenragout, maar dan niet gemalen.En hij ruikt zalig, de smaak is heel romig. Van Jamie O is het recept, en wat zo leuk is, je hebt heel weinig afwas, waardoor je meer quilttijd over houdt, en met Zopje die mijn stoel warm hield, en Zipje die me een zalige rekoefening voordeed kon het niet mis gaan.


Over het oude vrouwen luchtje gesproken:
mijn ventje komt nu net de trap oplopen, en zegt: "Zooo, d'r is hierboven iemand naar de wc geweest!" (maw flink gespoten met de luchtverfrisser wegens een grote boodschap) Ik loop naar hem toe en laat hem aan mijn pols ruiken, "Is dit het?", hij knikt, en moet lachen als ik zeg welk luchtje dat is.  Say no more, die doe ik nooit meer op.

16 opmerkingen:

Supergoof zei

Dankjewel!
Wij zitten hier te grinniken aan het ontbijt. Ik lees jouw verhaal voor aan mijn ventje.
Fijne dag vandaag, lijkt me dat jouw ventje al vroeg op pad is voor het echte lekkere geurtje,... dus dat moet wel lukken.
;o)

Hermie zei

Het recept lijkt me heerlijk smullen en vrijdags heb ik ook altijd weinig zin om te koken.
Je kerstquiltje hangen er echt mooi te wezen. Zitten er op de here comes Santa losse kerstfiguurtje? Ik vind het een super quiltje.

Anita A zei

Dit is zo'n typisch mannen gebeuren, over alles weten ze het meest, maar als een "mooie" verkoopster zegt dat het goed is, dan kopen ze het????? Denk je dat die van jou het nu nooit meer doet??
Leuke kerst quiltjes en heerlijk ontspannen poezenbeesten.
Fijn weekend!

Johanna Zweden zei

Nu mijn dag is weer goed, wat een verhaal, maar weet je Shirley ik geef je gelijk sommige luchtjes zijn alleen daar goed voor! weet je waarom! mijn moeder heeft (maar dan wel de goedkope flessen) in haar toilet staan, en daar spuit ze heerlijk mee de rondte in! maar nu denk ik toch wel eens wie is nu wie!!! grapje
Maar het is natuurlijk toch jammer van de centjes, want denk dat het geen goedkope fles is geweest
Wat een schitterend quiltjes, en krijg al honger van het lekkere eten!
He wat is er gebeurt, zijn de poezen flauw gevallen, van de overheerlijke parfum lucht!!
Fijn weekeinden groetjes Joke

Marjon zei

Sommige luchtjes zijn echt vreselijk ! Hele mooie kerstquilt ook ....

Hennie zei

Lachen, nou ja niet echt voor jou, ik heb ook al eens zo iets meegemaakt met een fout luchtje van mijn vent. Maar dat werd later wel helemaal weer goed gemaakt.
Mooie quiltjes en je ragout heerlijk ik kan hem bijna ruiken.

Fijn weekend Hennie.

mieke zei

Ik lig hier in een deuk !

' vieze ' luchtjes heb ik inderdaad ook beneden op het toilet staan !
grtjs Mieke

Erna Peekel zei

En nu maar hopen dat je ventje een ander lekker geurtje kan vinden voor jou en deze gewoon zoals Joke verteld lekker in het toilet leeg gaan spuiten. Hahaha Het recept ziet er heerlijk uit. Tja en Zipje en Zopje zijn gewoon heerlijk aan het genieten. fijn weekend.

Groetjes,
Erna

Birgitte aka Bietje zei

DH is natuurlijk op pad om nu wel het juiste luchtje te kopen.
De vorige fles zou ik dus gewoon op het toilet neerzetten. Kan iedereen zien dat jij zelfs voor toiletverfrissers een dure smaak hebt. Of beter gezegd. Dat je voor een lekker luchtje op het toilet voor je bezoek, best wat over hebt.

Miss Steekjes zei

Een lucht je voor incontinente oudere dames dus (om de urinelucht een beetje te maskeren) ;-)

Wat wel vaak zo is, is dat een luchtje vaak bij iedereen verschillend ruikt. Het kan dus zijn dat dit luchtje bij een ander wél goed tot z'n recht komt? Misschien past het bijv. wel bij je moeder en ruikt het "vanaf haar" wel lekker? (en dat zeg ik niet omdat zij een incontinente oudere dame zou zijn hoor!!!) Je kip met champignonnetjesschotel (3x woordwaarde) ziet eruit om van te kwijlen!

Anoniem zei

Leuk om te lezen. Het zou typisch iets zijn voor mijn man. Ik ken dat geurtje niet, dus even gezocht maar het is gewoon online te koop. ;-) Je kerstquiltstukjes zien er mooi uit. Het is ook een leuk idee om je huis op te fleuren.

sylvia zei

haha, ik zit weer eens te schuddebuiken achter mijn laptoppie: ik ruik gewoon je ouwe vrouwen luchie.......om te gillen!!!
Mannen moeten ook geen luchtje kopen:moeten wij selluf doen!!!
Enne, je trakteert ons wel op muffe luchtjes,liever ruik ik je kipmaaltijd, maar je zit ons lekker te maken met foto's maar een recept: ho maar........LOL
dag meid,fijn weekend, maar zonder luchtje-er-aan!!!
groetjes, Sylvia

Miranda zei

Hahaha, heerlijk verhaal, maar zo zonde van die dure "luchtverfrisser". En je hal vind ik echt een plaatje...zo in de kerstsfeer!

Unknown zei

haha, wat een heerlijk verhaaltje heb je weer gemaakt, en wat ziet je eten er heerlijk uit!

Berna zei

Zet het luchtje te koop op marktplaats. Er is altijd wel een zot die erin trapt.

Anoniem zei

Oooh die Perry toch, gelooft dus nog in verkoopsterspraat! ;-)
Oude dame? Oude dame?