zaterdag 3 december 2011

Schrikken

Dat was schrikken gisteravond, manlief had Evelien opgehaald van de trein, ze was laat voor haar doen, maar ze was gaan shoppen met haar vriendin in Amsterdam; ik hoorde ze thuiskomen en huppelde de trap af om mijn dochter even te huggen. Ze had een bleek snoetje, en haar onderlip bibberde een beetje, en ze flapte in een keer er uit dat ze een ongeluk had gehad op weg naar haar huis in Amsterdam, aangereden door een auto op een rotonde door een mevrouw die in de auto afgeleid werd door een kind in de auto. Ik schrok me een hoedje, maar omdat ze voor me stond en er heel uit zag, bleef het bij die schrik, tot je achteraf bedenkt hoe anders het had kunnen lopen.

 "Ik had wel gewoon mijn licht aan,"zei ze, tuurlijk had ze licht op, zonder licht fietsen is bij ons als vloeken in de kerk, not done. Ze vertelde over dat ze de auto zag optrekken, terwijl ze nog dacht "Die gaat me aanrijden", want ze kon nooit op tijd daar wegkomen;  allemaal mensen die gelijk naar haar toe kwamen toen ze daar na een schuifpartij op straat lag, de bestuurder van de auto -vreselijk geschrokken- kwam ook gelijk bij haar staan, en zelfs een verzekeringsagent die haar zijn kaartje gaf, voor het geval ze een getuige nodig had.

Er kwam weer een bibberlachje op haar gezicht. We kroelden nog even lekker, ik durfde haar niet te hard te kroelen, (het liefst terug in de veilige baarmoeder, maar daar is ze te groot voor en ze zou protesteren), wie weet waar ze allemaal blauwe plekken heeft. Ambulance was snel ter plekke, en ze hebben haar nagekeken en met een drukverband om haar flink gekneusde enkel, is ze samen met haar fiets naar huis gebracht door de mannen. Verder nog wat schaafwondjes, en een kapotte laars, haar fiets is wonderwel heel gebleven.
Ze wilde ons niet bellen, om ons niet ongerust te maken: "Anders waren jullie gelijk in de auto gesprongen om me te komen halen," zei ze, en dat had ze goed ingeschat.
Na een huilbui bij de ambulance, en bij thuiskomst in haar huis, en later in de auto toen manlief haar oppikte, waren de tranen en de schrik over, ze zuchtte opgelucht nadat ze haar jas had uitgetrokken, dat ze het nu gelukkig kon vertellen zonder te moeten huilen.

Ze hinkelde naar de kamer, en bij het verwijderen van het verkreukelde drukverband zagen we een flinke ei op haar enkel zitten. Snel weer het drukband er om gedaan, en nog een koelpaking, en toen hebben we met z'n allen (Tim sloot er zelfs zijn on-line spel voor af om bij zijn zus te zitten) naar een film gekeken, nou ja, ik maar half, want het was wel erg gewelddadig, en dat kon ik gisteravond niet zo hebben.
Het verhaal wat Tim me 's middags had verteld spookte ook nog door mijn hoofd: een meisje van begin 20 in Tilburg op haar fiets doodgereden door een jonge knul die iets van 30 km te hard reed, het meisje was op weg naar een feestje, en had net nog op haar facebook opgewekt over geschreven, doodeng!

Vanmorgen ben ik even naar de stad gegaan om krukken te huren, voor het geval Evelien maandag nog steeds niet op haar voet kan staan, ze heeft gewoon colleges, en geen haar op haar hoofd die er over denkt om te verzuimen; een harde tante hoor.
Haar voet is dik en blauw, haar laars heb ik even provisorisch gerepareerd met  zwarte plak vlieseline en lijm, zodat ze hem wel aan kan trekken, want iets anders past nu niet.
En ik heb ook nog een beschermengeltje gehaald bij de tuinen, zo'n sleutelhanger. Ik gaf het haar bij thuiskomst, en ze zei dat ze hem al had. Oh? "Ja, hij hangt aan mijn fietssleutel, heeft alleen niet zo goed geholpen." Het is maar net hoe je het bekijkt, fiets is heel en zij heeft enkel een zere enkel. "Hang hem er maar gewoon bij, of aan je tas, baat het niet, schaadt het niet."

Vanmiddag zijn we allemaal druk in de weer geweest, surprises maken, morgenmiddag na de lunch hebben wij pakjesmiddag, en na het avondeten breng ik Evelien naar Amsterdam, want stationstrappen lopen met koffer én krukken gaat een beetje lastig.
Ik wens jullie ook een gezellige zondag, al dan niet met pakjes en pepernoten, chocoladeletters en aardappeltjes van marsepein.

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is hard schrikken. Gelukkig is ze er redelijk goed vanaf gekomen. Ook goed dat de mevrouw die haar aangereden heeft niet is doorgereden. De laatste tijd schijnt dat mode te zijn. :-( Beterschap voor Evelien.
Alvast veel plezier morgen tijdens sinterklaasavond. Dat zal wel lukken, denk ik.

mieke zei

Jeetje, ik krijg er kippevel van.
Ze heeft inderdaad een goede engelbewaarder gehad.
Veel plezier met de surprises.

Unknown zei

Ach meis, dat is schrikken! Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen....Het allerbeste voor de kleine/grote meid.

Veel plezier met de Klaas. Ik 'spreek' je wel weer op Wordfeud.

Groetjes, Ria

Ineke zei

Die heeft toch wel een beschermengeltje gehad. Gelukkig nog redelijk goed. Fijne sinterklaas.

sylvia zei

nou, daar krijg je met recht de bibbers van!!! Ik hoop dat het allemaal goed afloopt EN dat jullie nog een gezellige sinterklaasavond kunnen vieren!!!
groetjes, Sylvia

Hilde zei

Oh, wat een eng verhaal... gelukkig dat ze voor je stond toen je het vernomen hebt. Een spoedig herstel voor Evelien en een gezellige pakjesavond gewenst!

katrien zei

Wat een geluk dat ze er nog goed vanaf is gekomen.
Fijne sintavond.

Erna Peekel zei

Dat is inderdaad schrikken. En dat beschermengeltje heeft echt wel geholpen hoor. Morgenmiddag heel veel plezier met de pakjes.

Groetjes,
Erna

Jantine zei

Oei, dat gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Het is goed afgelopen, gelukkig. Fijne sinterklaas!

GRANNY'S HOUSE zei

Dat is zeker schrikken, gelukkig is het goed afgelopen met haar en groot geijk met je beschermengeltje, ze kunnen er niet genoeg van hebben.

Groetjes
Ines

Hermie zei

Dat is schrikken, gelukkig is het goed afgelopen en kan ze er met jullie goed over praten. Fijne Sinterklaasavond, die wordt nu nog mooier denk ik.

Willeke zei

Heftig! Vooral met het verhaal van dat andere meisje erbij. Gelukkig is dit dan nog redelijk goed afgelopen. Ik hoop dat ze snel weer opknapt.
Geniet van het Sinterklaasfeest.

Miranda zei

Hoe dubbel is dat...jullie zijn gelukkig met de schrik vrijgekomen, terwijl dat meiske in Tilburd haar ouders al heftige dagen al achter de rug hebben. Veel sterkte met Evelien en hopelijk zal jullie pakjesavond een stuk leuker zijn!

quiltfien zei

Oei..das niet zo mooi!!
gelukkig kan ze het nog navertellen maar een grote schrik is het wel!!
Beterschap voor Evelien.
en voor jullie allemaal een fijne sinterklaasavond

Johanna Zweden zei

Nu dat was zeker schrikken, maar gelukkig dat het goed is afgelopen,nu knuffel haar maar even extra.
Gisteravond zaten Angus en ik boven, hoorde we opeens veel kabaal buiten, en veel licht, we keken, daar stonden 2 ambulances, en de buurman lag op de grond, werd helemaal ingepakt, ik hoop dat het voor hem wel goed is afgelopen!
Het was spiegelglad, er kwam een auto aan, het was aarde donker hier gisteravond, en om elkaar te ontwijken,vloog de buurman met zijn fiets tegen een boom!en de auto tegen een andere boom!
Je staat dan wel even te trillen, dus mij krijgen ze er niet uit, of ik moet de schaatsen onder binden
Geef haar van mij ook maar een dikke knuffel, en ik hoop dat ze er niet al teveel pijn aan heeft overgehouden
Fijne zondag, sinterklaas zal wel een beetje afleiding geven

AnitaS zei

Dat is schrikken. Gelukkig is ze er goed afgekomen dus die engel heeft wel geholpen. Veel plezier vandaag.

Ineke zei

Jeetje, wat een schrik, ik wens haar een snel herstel toe.
Groetjes Ineke Hulzebos Uit Apeldoorn

Terray zei

Ohhh bah wat een schrik. Dit wil je als ouders zijnde dat je kind dit nooit overkomt.....Het is gelukkig goed afgelopen. Hopelijk is je dochter snel hersteld
Moeders even haar extra verwennen ;-)

Groetjes
Tertia

Marjon zei

Gelukkig dat het allemaal goed is afgelopen ! Maak er samen een hele leuke pakjesavond van ...

Miss Steekjes zei

Wow, dat is heftig :-( Gelukkig is het nog relatief goed afgelopen. Vandaag zal ze misschien wat stijf en stram zijn en spierpijn hebben maar dat gaat gelukkig wel weer over..... Sterkte!

Guusje, zei

Wat een schrik zeg gelukkig is het redelijk goed gegaan. Ik wens haar dan ook heel veel beterschap en hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad vandaag.

Yvonne zei

Nou, dat was een geluk bij een ongeluk, wat een verhaal! Ja, dan besef je weer even hoe snel het ook heel anders had kunnen aflopen.
Koester elkaar maar en beterschap voor je dochter!

Erica zei

Evelien is er gelukkig goed van af gekomen, verwen en knuffel haar maar extra. Dat meisje in Tilburg was een schoolvriendin van mijn oudste dochter (kwam uit Boxtel), dat bericht is hier ingeslagen als een bom. Verschrikkelijk om zo je kind te verliezen. Ik ben ook elke keer weer blij als ik ze veilig thuis weet.

Plakhuis zei

Tjonge wat een schrik. Gelukkig met een sisser afgelopen. Sterkte Evelien!!

Else zei

Ja niet gek dat je bent geschrokken, heel veel beterschap voor Evelien. Hoop dat jullie een gezellig Sint hebben gehad. Fijne dag, knuffel Else

jolie zei

Het had inderdaad nog erger kunnen aflopen maar daar moet je niet te lang bij stil staan... dit is ook niet mis natuurlijk.

AnneClaudine zei

Evelien, veel sterkte gewenst. Moeders ook, voor de schrik...... Je kan beter zelf iets hebben denk ik soms wel eens als er pleisters (of erger) geplakt moeten worden. Ik ben in ieder geval blij dat het voor Evelien met een sisser is afgelopen!