woensdag 28 december 2011

Een normale dag

Eindelijk weer een gewone dag, haha, nou ja, voor zover dat mogelijk is; ik heb even een dag pauze genomen om bij te komen en te genieten van alle rust (lees: series bekijken die nog op de band stonden), en vandaag ben ik verder gegaan aan een BOM (zelf opgelegde BOM, want ik het alle patronen in het boek, maar wil elke maand 1 blok maken) van The Rose of Sharon. blok 1 is klaar, ik moet enkel nog tussen de onderdelen quilten.
Ik heb alle delen erop vast gestreken, gesandwiched, en daarna gewoon gestikt, maar wel met een glittergaren om het net even meer te laten knallen. 
Momenteel zit ik met een hete hittepit in mijn nek, ik heb veel te ingespannen zitten quilten, het moest zo precieselijk op het randje, en het draad knapte af en toe waar meerdere geplakte lagen waren, heel vervelend. Ik merk dat als ik met mijn vinger de stof laag duw tijdens het quilten, dit minder snel gebeurd; de persvoetdruk verhogen (zodat het voetje dichter tegen de stof aan blijft zitten) hielp al niet meer. Ik merkte ook dat de naald wat stroever voelde op het laatst, van de plaklaag, dus zal ik voortaan het potje stikkerfoetsie maar naast me op tafel zetten, zodat ik tussendoor de naald regelmatig kan schoonmaken. 

Vanmiddag ben ik met Julie naar Quiltshop Leur gereden, alwaar de eerste van de 3 uitverkoopdagen was begonnen, en ik heb nu voldoende achterkantstof (5 euro per meter) voor 3 grote quilts, lekker hoor.  Plus wat klosjes gewone witte en zwarte Guterman garen, en een klosje Glitter garen.
Het licht roze stofje rechts, met de 3 hoofdjes zo naast elkaar steeds, die heb ik voor de antieke quilt gekozen, omdat ik die van Aunt Graces heb gemaakt en het heeft ook wel wat daarvan weg, dat jaren 30 sfeertje. Van de fairiestoffen heb ik maar een meter (minder kon niet). De gorlillastof was al op, 's morgens was er een vrouw die gelijk de hele rol leeg kocht, helaas. 

Maar de buit valt nog mee, heb express niet gekeken in de lampenhoek, en ook geen Santa van Jim Shore gekocht, ook al stond-ie afgeprijsd en had ik hem nog niet. Het was er afgeladen druk, ellebogenwerk bij de uitverkoophoek, niet normaal. Zien jullie trouwens die 'schellekoordhangertjes op de lichte stof liggen (stof is achterkant van de applicatieblokken geworden); ik zag op de blog van Jeanneke een minihuisje aan een hangertje en moest er gleijk aan denken toen ik deze 3 zag. Ze hadden er nog een paar van, verschillende maten, maar niet veel. Staan in een bakje tegen de muur van de uitverkoop/workshopruimte, rechts van de grote stapel met stofstalen.
                                
En hebben jullie nog wilde plannen voor de laatste dagen van dit jaar? Nou, ik heb er eentje, maar ik vrees dat hij bijgesteld moet worden. Ik wil nl de kittyquilt afmaken, hij hoeft enkel nog gesandwiched, gequilt en van ophangsleuf, bies en label voorzien te worden, en dan is-ie klaar. Nou, als je het snel zegt, lijkt het niks! En dat wil ik allemaal morgen en overmorgen doen, haha, hoezo optimistisch?Mijn ventje gaat morgen naar een beurs in Barneveld, de kinderen zitten hele dagen films te kijken, dus waarom niet? Ik heb al eten in huis voor morgen, spaghetti, dus dat is snel klaar en snel op :-)

9 opmerkingen:

Supergoof zei

Klinkt als een topplannetje voor de laatste dagen! De droom van iedere quiltster,...
;o)
En wat heb je heerlijk ingeslagen, ik moet wel lachen om de lampenhoek,... en weet je dat er in Zwolle een geweldig mooie bloemenwinkel is die ook al die beelderige beeldjes heeft? Ik was daar, en herkende ze, dat komt allemaal door jou,... ;o)
Want ik had er tot jouw verhaaltjes nog nooit van gehoord.
Fijne dag vandaag, geniet ze!

Supergoof zei

de laatste dagen van 2011, natuurlijk,... het staat er ineens zo luguber, en da's niet de bedoeling!!!! Komt misschien door 't tijdstip,...
;o)

Guusje, zei

O wat heb je mooie aankopen gedaan, mooie achterkantstof met de drie hoofdjes. Succes met afmaken komt helemaal goed als ik het zo lees en het blok geweldig mooi geworden met dat glinstergaren.

AnitaS zei

Mooie aankopen en je hebt je nog goed beheerst. Succes met de laatste loodjes.

Anoniem zei

Je hebt mooie aankopen gedaan. Succes met quilten.

Mascha zei

Mooie aankopen, hoor. Veel plezier met je plannen.
Groetjes Mascha

sylvia zei

Iedereen leunt lui achterover, behalve jij: wat een plannen!!
succes en lekker eten...ben gek op spaghetti!!!!

Anoniem zei

Prachtig eerste blok! En je bent goed geslaagd voor achterkantjes!

Anita zei

Shirley ik vind hem prachtig. Dat glittergaren geeft nog meer aan het het blok. Prachtig. Ga vandaag gauw mijn boek en stofjes pakken, want mijn vingers beginnen nu ook te kriebelen.