dinsdag 20 december 2011

Hoogste versnelling

Maandag leek wel een dag die niet anders dan in de hoogste versnelling geleefd kon worden, ik ben er nog hyper van! Begon al met de cm dikke ijslaag afkrabben van de autoruiten, toen ik Suzanne naar de fysio moest brengen 's morgens, getverpielekes wat zat dat er stevig op! En terwijl zij haar half uurtje martelen had, dacht ik even snel de kerstboomverlichting bij ons oude huis aan te sluiten op stroom en tijdklok, zodat het er weer feestelijk uit zag. Kom ik daar, heb ik het verkeerde snoer bij me, de stekker past er niet in! Dus snel naar de winkel om er een te halen, en snel weer terug om  aan te sluiten, en terwijl ik dacht keurig op tijd weer bij de fysio te zijn aangekomen, zie ik dochterlief al staan, ze was al een kwartier klaar; lag aan de fysio, niet aan mij, hij had gewoon minder werk gehad blijkbaar, en ja, als je dan ook je mobieltje niet bij je hebt, dan moet je maar wachten. Thuis ben ik na wat huishoudelijke werkzaamheden verder gegaan aan het quilten, al het quiltwerk is nu klaar, de randen zijn afgesneden, en de 10 meter bies is nu in de maak, nog een dagje werk nog denk ik, ik ga de mijzelf opgelegde deadline wel halen :-)
Omdat ik ook nog een paar mugrugs moest maken voor de Heerlese bee vanavond, zette ik de Pfaff naaimachine ook maar op tafel , eerst piecen en daarna doorquilten, en ze zijn me een partijtje leuk geworden; haast zonde om er een mok op te zetten, vind dochterlief.  Morgen zal ik ze showen. Zie ik vraagtekens boven blogland, mugrugs? Mini placemats maar dan enkel voor je mok en een koekje oid, en zo leuk te maken van restjes, of van mini paneeltjes..   Kijk maar eens hier
's Avonds hadden we van school een tafeltjesgesprek (zit je gewoon aan tafel met de docent die je even wilt spreken, kwartiertje later sta je weer buiten) en toen we thuiskwamen hadden de mannen de lichtjes al in de kerstboom gedaan, oh wat leuk!
Dus na Dexter kijken (de laatste aflevering van dit seizoen alweer, en zo'n geweldige cliffhanger!) hebben we met z'n allen de boom opgetuigd, alle ballen moesten er in, behalve enkele zilveren, die pasten toch echt niet meer.Er zijn 4 ballen gesneuveld, Suzanne is blij dat zij het deze keer niet heeft gedaan, in tegenstelling tot voorgaande jaren.
Op deze foto valt er net een uit haar handjes, prachtig hoe iedereen geschrokken opkijkt. De treeskirt ging amper om de stam heen, en hangt als een gek lapje nu rond de pot, en ik snapte er niks van; vorig jaar lag hij zo mooi plat, en lagen de katten er zelfs onder te slapen, tot Evelien me erop wees dat de boom vorig jaar in een andere bak stond, en niet in deze hoge. Toen de boom klaar was, was ik niet af te remmen, de hal moest er ook aan geloven,
en mijn vingers jeuken om de keuken ook vol te hangen met lichtjes, maar dan draaf ik weer zo door he. De rest van de straat is erg sober, helaas, maar dan vallen wij wel lekker op. Vorig jaar was dat niet alleen vanwege de lichtjes, maar ook de bijzonder artistieke sneeuwcreatie voor het huis, wat menige nek heeft doen verrekken.

6 opmerkingen:

AnitaS zei

Nu de kerststemming zit er al goed in. Als ik jouw verslag lees wordt ik vanzelf moe. Kind wat een energie.

Wilma Kuin zei

Wat een energie!!!
Wil je die niet delen met mij als je weer zo'n dag hebt??
;o)

Guusje, zei

Jeetje wat een dag en wat heb je mega veel gedaan. Het ziet er heerlijk kersterig uit. En wat goed dat je de quilt bijna afhebt en ook nog mugrugs geweldig.

mieke zei

Leuk.
Hoe oud zijn jouw kinderen ?
Het lijkt of er 2 kleintjes op de foto staan ?
grtjs Mieke

GRANNY'S HOUSE zei

Even snel bijgelezen bij jou, je bent zo lekker bezig.
De boom is prachtig, dat wordt rondom genieten.

Groetjes
Ines

Mar zei

Leuk hoor, die kerstsfeer in huis. Mooie boom ook !