zondag 18 december 2011

De laatste ronde

Zo tussen de was, de strijk,
de boom zetten én 's middags naar de voetbalwedstrijd NAC- AZ gaan (keikoud! en het enige goede van het doelpunt van de tegenpartij was, dat de man die scoorde een Australiër was, en dat mijn gejuich -als enige in ons vak- goed uitgelegd werd door Tim, die naast me zat), heb ik ook de strokenrand in de ditch (what a bitch) doorgequilt, en nu ben ik aan de libellen op de buitenste border bezig.
Een secuur werkje, want ze vliegen over donkere stof, en daar valt elke misser op, dus mag ik niet zoveel missers maken. Ik doe alles free motion, ook in de ditch, want ik zag het niet zitten om steeds te draaien met die grote quilt, en met de steeklengte op 3 is me dat goed afgegaan. Hier en daar een steekje op de ditch, waardoor het steekje wel opvalt. Mocht het storen, dan kan je dit gewoon aantippen met de Pigma Micropen, en dan zie je het niet meer. Dit kan natuurlijk alleen als de stof waarop gestikt is heel donker is.
Morgen gaan we de boom optuigen, en dan kunnen we ook alle kerstornamenten ophangen en neerzetten, zoals de kerstmannen, al een hele verzameling. Ik wist niet meer waar ik ze had opgeborgen, maar gelukkig waren de dochters- op zoek naar lekkere luchtjes- ze tegen gekomen in het bovenste kastje van de lekkere luchtjeskast, in onze slaapkamer.

Santa in het linker kastje, op zijn zij liggend, komt van de V&D, vorig jaar gekocht, samen met die hangertjes die ervoor staan. In het rechter kastje zie je Jim Shore beelden, de rechter komt uit Aken, waar we jaren geleden op de kerstmarkt waren, en de linker komt van Quiltshop Leur, waar de grote vorig jaar (of het jaar daarvoor?) in de uitverkoop was. Ze hebben als je de winkel inloopt rechts een grote kast vol Jim Shore beelden staan, ook kerststallen en kleine kersthangers, en de poezenbeelden; ik loop daar vaak te kwijlen.  Oh ik heb eigenlijk een dressoir nodig om ze op uit te stallen, sinds de tv kast van vorig jaar elders staat.
Morgen bloggen we verder, misschien is de binding dan al gesneden!

5 opmerkingen:

Geckoboxes zei

Wat ben jij goed bezig zeg! En als straks jouw kerstmannen weer staan uitgestald, zal het heerlijk ruiken in huis!;)

AnitaS zei

Je quilt schiet al op. Succes met decoreren.

Mascha zei

Wat gaat dit goed. Het ziet er al mooi uit.
Groetjes Mascha

Johanna Zweden zei

Wat ben je weer heerlijk bezig en wat word je quilt mooi zo
Fijne dag groetjes Joke

Anoniem zei

Fijne libellekes!
En kwijl, kwijl bij die Jim Shore beeldjes!