zondag 18 december 2011

Bzzzzz

Alle libellen zijn gequilt, de quilt begint er al echt als een quilt uit te zien, mooi hoor, en Zopje kan het ook erg waarderen, vanaf de achterkant dan.
De strokenrand ben ik in de ditch aan het doorquilten (1½ rand al klaar), zodat de mooie lapjes echt als kussentjes omhoog komen,
en in de donkere border ga ik weer libellen quilten, die zigzaggend achter elkaar aan vliegen.

Ik teken de libelle niet op de stof, maar doe het uit het hoofd; ik heb er de vorige keer zoveel gemaakt dat ik het wel kan dromen. De eerste libelle de vorige keer had ik net zolang op papier getekend, dat ik het kon maken zonder de pen van het papier af te halen, en ook zonder al te vaak over dezelfde lijntjes terug te moeten gaan. Ik kijk vaak voor inspiratie bij longarmquiltsites, als je bij quiltingdesigns kijkt, zie je de mooiste maar ook vaak meest ingewikkeldste patronen staan, maar die kan je zo eenvoudig maken als je zelf wilt, kwestie van minder lijntjes. Hier komt het patroon van de dragonfly (libelle) vandaan. Als je daar op een tekening klikt, krijg je een detailfoto van een quilt te zien met het zelfde quiltpatroon, heel leerzaam vind ik het om daar te kijken.

Bij Dorry was zaterdagmiddag de huisjesbee (nav deze hype),
en daar ben ik met Miranda naar toe geweest, we waren mooi op tijd, en we hebben helaas Ingrid op een haar na gemist, ah ja, je kan niet alles hebben he.
Bij Dorry was het gezellig als altijd, ik was al een tijd niet meer in haar winkel geweest en keek mijn ogen uit bij de nieuwe dingen, zoals dit schaartje en de beeldige hangertjes.
2 Homespuns, en uit de mand met scrapzakjes alvast eentje met rode lapjes gekocht. Jose dook later de kelder in om weer andere kleuren scrapzakjes te maken, ze vlogen als warme broodjes over de toonbank
Inge en Erna -die even kwamen buurten- maakten snel plaats, jammer, want het is een gezellig duo!
en daarna druk aan het werk, want er moest ook gewapperd worden met de handjes. Eerst uit paternoplaat de mallen maken,
genade, wat een kleine stukjes (je ziet het Dorry denken). Als ik dat had geweten, had ik wel eerst kalmeringsmiddel thuis ingenomen, want in het echt zie je pas hoe klein het huisje is; de onderdelen waren zo klein, dat Miranda en Dorry zelfs halverwege een stukje kwijt waren. Dat Mr. Bingley knauwend en grijnzend van onder tafel liep, de winkelruimte in, was op zijn zachtst gezegd heel verdacht. Enkele sfeerfoto's, de koekjes -die recht voor mijn neus stonden- heb ik niet eentje gegeten, gewoon geen tijd gehad.
Toen het opeens 4 uur was, legde ik de laatste hand aan het huisje, waarvan ik helaas geen foto van mag laten zien, wachten tot 1 januari, is ons verteld, en braaf als we zijn doen we dat dus ook. Maar....dit was wel het laatste huisje dat ik met het handje heb gemaakt, ik bedoel, 2 uur naaien aan 1 huisje houd ik geen jaar vol, dus stap ik over op paperpiecing, maar ik was volgens mij de enige aan tafel die er zo over dacht :-) Dames het was zwaar gezellig, allemaal bedankt voor deze heerlijke middag!

Voor nu eerst lekker slapen, Zopje geeft al het goede voorbeeld:

16 opmerkingen:

Supergoof zei

snotverdorie,... wat jammer van die haar,... ik had afgesproken met mijn mam, en tja,... die had al 2 keer gebeld waar of ik toch bleef,...
;o)
Gave foto's, geven pecies de warme sfeer weer!

katrien zei

Leuk uitje heb je gehad.Klein hé die huisjes.Ik heb het ietsje vergroot naar 10 x 10 want ik ga niet elke dag eentje maken en die afmeting is nog klein genoeg.

Miranda zei

Wat was het toch weer gezellie! Inmiddels voel ik me al echt een bouwvakker....ik droom al van huisjes...eeks, voel ik daar een verslaving aankomen?

Annemieke zei

Ben heel benieuwd naar jouw huisjes! En de quilt die je aan het doorquilten bent beloofd ook mooi te worden!

AnitaS zei

Ziet er gezellig uit. Wat klein he die huisjes.

Berna zei

Dat was weer een gezellig dagje op stap. Misschien moeten we ons werk maken van quilten want werken voor de baas kost toch wel errug veel tijd! ;)

Inge zei

Het was zóóóó leuk om jou en alle anderen (weer) eens te zien! Ook al waren wij er 's middags maar kort, de tijd dat we er waren hebben we genoten. Ik praat maar in meervoud, want ik weet zeker dat Erna er ook zo over denkt.
Goed van je, dat je een huisje af hebt gekregen. Het is een gepriegel, maar ik hou er van. Ik ga gewoon verder met de hand, zie wel hoe ver ik kom. Mijn huizenverslaving kan ook zomaar instorten LOL
Fijne dag!

Inge

PS: ik heb de foto's waar wij op staan opgeslagen.Ik neem maar aan dat je dat goed vind. Ze zijn zo leuk!

Guusje, zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad en wat leuk het eerste huisje al af. Ben ook benieuwd naar de quilt, knap hoor dat je die al helemaal afhebt.

Erna Peekel zei

Zus heeft het goed verwoord. Het was heerlijk om jou en alle andere te zien. Helaas ziek hondje maar super genoten. Kei goed van je dat je een huisje af hebt. Ik ga ook paper piece heb ik al besloten. Heb een paar foto's van je gepikt. Is niet erg hè. Straks even een logje schrijven dus dan zie je ze weer terug. fijne zondag en geniet van al je toekomstige huisjes.

Groetjes,
Erna

Mascha zei

Wat een gezellig dag hebben jullie gehad. Misschien moet ik toch maar eens naar Tilburg gaan.
Groetjes Mascha

Geckoboxes zei

Oh, wat was ik graag even komen overwaaien vanuit São Paulo! In januari ben ik voor 2 weken in NL, zou Dorry dan weer zo'n gezellige middag organiseren? ;)

quilting Jeannet zei

Jammer van je gemiste Goofje!! dat was wel "super" geweest, maar als ik het zo hoor.....twee uur aan een huisje, mwah......ik geloof niet dat het ook aan mij besteed is, misschien het patroon maar wat vergroten, want leuk is het zeker!en zo,n Bee maakt het extra gezellig.

sylvia zei

nou meid, je hebt hartstikke gelijk om als bouwvakker te gaan paperpiecen!!
ik heb vandaag een huisje gepieced met paper......;).....enne, ik dacht meteen: degene die dit op de hand doen zijn of een beetje gek of verdienen een standbeeld!!!
Maar volgens mij hou je het geen 366 dagen vol met de hand.....ppfff!
succes, groetjes, Sylvia

willeke zei

Dat was een heel leuk dagje, dat zie je zo!

groetjes,

mieke zei

Het ziet er weer gezellig uit.

Anoniem zei

Ooooh voor het quiltwerk van de Artesan!
Meer dan 2 uren werk aan een huisje? Hoed af voor wie dat vol kan houden, zo een jaar lang!