donderdag 13 december 2012

Opruimen


In het kader van opgeruimd huis geeft opgeruimd geest, of iets van die strekking, ben ik aan het opruimen in de garage, want 95% van wat daar in die meterslange en 3 meter hoge kastenwand staat, heeft al 5 jaar geen daglicht gezien. En volgens Hilde van Yourganize is dat toch wel een reden om het dan ook definitief op te ruimen. Huppetee weg ermee. Nou, huppetee lukt nog wel, uit de kast en dan even bekijken wat er in zit, maar dat "weg ermee" lukt me niet. Ik voel me gebonden aan sommige spullen. En waar heb ik het over? Dozen vol oude studieboeken, oude regenpakken,  plakkerige Tupperware, bijeengeraapt spul uit een garagedoos met oa gordijnrunnertjes, altijd handig om te bewaren. Nog wel eens. Die laatste 2, daar heb ik geen moeite mee om weg te doen, maar dan kom ik dit tegen:
Photobucket
My Little Pony, een hele grote opbergbak (waar zijn de pony's er moet dus nog een bak zijn) vol met huisjes, karretjes, plateautjes, wagens en meer van zulks van hard plastik. Ik zie mijn dochters er nog mee spelen, elk vrije minuut, en ik moet mezelf bij de kladden grijpen om het niet terug in de kast te zetten. Ik heb de zegen gekregen van mijn dochters, ruim toch op, wij gaan er toch echt niet meer mee spelen. Nee, de verhoudingen zouden zoek zijn, op de grond zitten spelen zou nog wel gaan, maar die lange benen zouden toch in de weg gaan zitten, en of ze dan ook met zulke hoge stemmetjes zouden praten, ik weet het niet.
Opruimen maar, maak er maar andere kinderen blij mee, of zitten ze allemaal achter de computer tegenwoordig, of op de bank te spelen met de nieuwste Nintendo of Wii? 

10 opmerkingen:

Supergoof zei

Ik zou die little p's toch bewaren,... tenminste dat heb ik wel gedaan het afgelopen jaar tijdens de verhuizing.
En die Tupperware bakjes, die zou ik weg doen.
Die rotdingen zijn zo sterk, ze overleven vele generaties.
Mijn schoonmoeder heeft volgens mij die allereerste Tupperware bakjes en ze worden nog dagelijks gebruikt.
Fijne dag vandaag!

Anoniem zei

Ik zou de little ponny's ook bewaren, voor de toekomstige kleinkinderen. ;-)
Fijne dag en groetjes, Renske

AnitaS zei

Moeilijk he, opruimen. Maar speelgoed moet je nog niet wegdoen. Je weet maar nooit.

Annelies zei

Dit wil je waarschijnlijk niet horen, maar ik heb heel veel spijt van sommige dingen die ik tijdens zo'n opruimwoede heb weggedaan.

Marloes zei

ook ik zou de pony's bewaren, maar ja, ik bewaar bijna alles en heb vreselijke moeite met weggooien. Ik heb wel meer speelgoed bewaard en dat komt van pas als er kleintjes over de vloer komen, mijn schoonzus is al oma en soms komen die dametjes ook mee.
Maar de rest kan weg :-)

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zou de pony's ook bewaren, heb ik ook gedaan en mijn kleindochters vonden het geweldig.

Groetjes
Ines

mieke zei

Mooi speelgoed bewaren voor de kleinkinderen.
Heb ik ook gedaan, ik hoef niks te kopen en kan zelfs af en toe wat omwisselen. Uren speelplezier hier !

Die regenpakken hup in de kliko.
Tupperware in een bak water met een druppeltje chloor, is te proberen.
Weggooien kan altijd nog.
En komt het goed tevoorschijn .... weer gebruiken of voor de kids of op marktplaats !
Succes.

Hermie zei

tupperware zou ik wegdoen,maar de pomy's zou ik bewaren, die blijven helemaal in hoor, ik heb een ton vol playmobiel bewaard en een grote ton lego en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt.Succes met uitzoeken, het is best moeilijk om dingen weg te doen.

Terray zei

een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel. Soms is het ook gewoon nodig omdat je anders het huis uit groeit. Wie weet kan je nog andere kinderen blij maken met het speelgoed. Juist een reden om eens achter die pc of wii te komen. Succes dr mee!

Annerieke zei

Mijn dochter(17) kwam gister ook haar oude little ponyspullen, tegen. Deze worden allemaal bewaard voor later :D. Zitten zulke leuke herinneringen aan.
Maar je hebt wel gelijk, Als het al zolang in een doos zit kan ervast wel wat weg.
Heel veel suc6 en sterkte.
Het voelt nadat heel goed :D