zondag 16 september 2012

Ik zie een ster


En wel meer dan een ook, heel even tegen de muur gehangen voor de foto, het patroon komt uit een Australian Patchwork& Quilting, vol 15 no 11, ontworpen door Carolyn Konig, het patroon heet: Bridget Millar,
 en daarna ging hij gelijk in de was met heel veel kleurvangdoekjes, want de achterkantstof is van dezelfde rozenstof als van Eveliens romantische rozenquilt, en die had ook zo afgegeven. Nou, het was geen overbodige luxe, de doekjes kwamen donker roze de machine uit, en de quilt zag er mooi uit, alle blauwe lijntjes weg. Hij ligt op de grond te drogen, even geduld voor de definitieve affo-foto.

Eerder deze zaterdag had ik de Girls Day Out vanonder de inmiddels droge handdoeken gehaald, en de schrik was groot, de blauwe batiks, die van een jelly roll af waren gekomen, waren flink aan het bloeden geslagen, en ook de rode sashings, die wel van te voren gewassen waren, hadden aan de achterkant hun sporen nagelaten.
 

Aan de voorkant was ook wel het een en ander zichtbaar, 
dus ging de quilt de wasmachine in, met heel veel colourcatchers, en een zakje met Vanish Oxi, op de fijne was, en op hoop van zegen. En terwijl de was draaide had ik dus de sterrenquilt afgemaakt, bies opgezet, ophangsleuf vastgenaaid, en op zoek naar de volgende UFO.
een draak van een quilt, sorry dat ik het zeg, maar het is een quilt gemaakt op een cursus machinaal patchen, járen geleden, bij Fee gevolgd in Etten-Leur. Stoffen had ik in de winkel uitgezocht, groen leek me wel wat, maar jongens wat saai. Zelfs Zopje wilde er niet op liggen, nadat hij vol enthousiasme op tafel was gesprongen bij het zien van een verse quilt. "Naaah, toch maar niet", zie je hem denken, en hup, weg was hij weer, achter de muizen aan.Toen de top net klaar was, was ik al begonnen met het doorquilten, en bij gebrek aan inspiratie kwam ik niet verder dan alle blokken vastzetten in de ditch met transparante garen, en bij een ster rondom een beetje echoquilten. Ik was bij een andere quilt ook al aan het meanderen geslagen, maar dat had ik gelijk weer uitgehaald, veel te priegelig, veel te veel werk.
De groene sterren heb ik nu allemaal al doorgequilt, gewoon simpel echoquilten tot een kleine ster over bleef in het midden. Morgen hoop ik meer ideeën te hebben voor de rest, mijn ziel zit niet echt in deze quilt.
De GDO is mooi en fris uit de wasmachine gekomen, alles was nog heel en zat er nog aan, en hij ligt nu op de grond onder de trap op te drogen, de vlekken zijn allemaal verdwenen, voor zover ik heb kunnen zien.  De doekjes waren allemaal vuil/grauw roze. Morgen gaat hij tegen de muur, eindelijk!

4 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Daar zou je toch gek van worden, gelukkig dat het in de was goedgekomen is.
Soms maak je een quilt, waar je hart niet in zit, er liggen er hier ook een stel.

Groetjes
Ines

Hennie zei

Je sterrenquilt is prachtig geworden, geweldig hé die doekjes ik gebruik ze ook altijd als ik een quilt was ! ! !
Wat een geluk dat je Girls day out zo mooi "hersteld" is.

Fijne zondag Hennie.

AnitaS zei

Gelukkig dat de Girls hersteld zijn. Wat een schrik. Mooi die sterrenquilt.

Anoniem zei

Zopje heeft dus smaak. ;-)
Gelukkig dat de GDO hersteld zijn. Het zou toch jammer zijn.
Je bent nu toch zo lekker snel bezig met je ufo's, dan zou je je blik op oneindig zetten en snel met de naaimachine je groene quilt afmaken.
Groetjes, Renske