maandag 24 september 2012

Nog 2 hoeken te gaan


Zopje in diepe rust, en Zipje die me spinnend en kletsend bedelde om te kroelen, toen ik vanmorgen de kamer in kwam, alsof ze me willen zeggen: "Kijk vrouwtje, zo kan het ook.".
PhotobucketPhotobucket
Maar het was zo lekker buiten, dat ik na ontbijt en een serieuze mok thee toch in de tuin ben gedoken, graskanten netjes rechtsteken en daarna op de knieën (op een plank) om het gras en onkruid te verwijderen; let wel, alleen onkruid wat binnen handbereik bevond, ik was niet van plan om in de perken te gaan ruimen. Tja, 'was' , want toen ik klaar was, en nog droog, heb ik ook het eerste plantenperkje bij het keukenraam gedeeltelijk gewied, tot de container vol was, altijd een mooi moment om te stoppen.
Na de lunch van vers gebakken brood en een kopje koffie om het af te leren, moest ik Zopje van de quilt afjagen, zodat ik iets kon uitproberen wat ik in mijn hoofd had zitten voor de vierkante hoekblokken. Ik had er een pijl in gezien, en wilde een beetje in de sfeer van de sterren rechte lijnen quilten, en dat is goed gelukt.
Ik gebruikte het ronde transparante voetje nr 44 (schoteltje) om de afstanden gelijk te houden. De hoekdelen kregen  weer dezelfde verenmmotief als eerder gebruikt, zodat er herhaling in zat.
Photobucket
De driehoek blokken aan weerszijde vulde ik op met Spinning Daisy van Leah, wat een geweldige site met tutorials heeft deze dame! Kijk, hier is de eerste al klaar, leuk om te maken!
Photobucket
Het patroon lijkt eenvoudig, maar is best wel een lastige, ik was bij het 2e blok even het padje kwijt, (what else is new?) gelukkig valt het niet zo op,
Photobucket
Photobucket
Morgen nog 2 hoekdelen doorquilten, en dan kan de bies er op! Welke kleur, geen idee, misschien wel wit, lekker simpel.

6 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Hij wordt prachtig, de hele quilt gaat leven.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Hij wordt steeds mooier. Ik gebruik ook altijd Leah's ontwerpen.

Klaske zei

Ik vind het zo knap van jou, je maakt er iets prachtigs van!!
Ik zou er zelf geloof ik geen witte bies omdoen, maar ik ben benieuwd wat jij gaat doen. Succes met de laatste hoeken! Quilt ze vandaag!

Anoniem zei

Ik vind het erg mooi worden, maar wat vind je er nu zelf van? Vind je het nog steeds niet mooi groen? Het is net Wat Ines schrijft: hij gaat echt leven.

Anoniem zei

Jee, Shirley wat kun jij toch mooi quilten op de naaimachine. Ik ben er jaloers op. Ikzelf kan er niets van, en doe het daarom met de hand. Er liggen er nog 3 op hun beurt te wachten. Groetjes van Drien

Willeke de la Chambre zei

Hij wordt echt prachtig en....mazzel dat je dit reserve blog nog hebt want die andere kon ik vanmiddag helemaal niet openen.

groetjes,