maandag 3 september 2012

Maandag rustdag?


Want het was druk afgelopen dagen, maar wel heel gezellig! Vrijdagmiddag maakten de kinderen -net terug van de kapper- shushi voor het avondeten klaar
PhotobucketPhotobucket
Het smaakte zalig! Voor hun vader waren nog warme hapjes, want hij is niet zo'n fan van 'zeewierhapjes', en zo zaten we om 8 uur scheel kijkend van de honger pas aan tafel :-)
Photobucket
Na het eten ging jongste dochter naar de Roosendaalse kermis (wij brengen en halen), maar eerst werd deze ring nog af gedaan,
Photobucket

want dat zou te gevaarlijk zijn; gelukkig was het eten binnen gebleven, ondanks de vele heftige heen-en-weer-op-en-neer-op-de-kop-en-schudden-maar- attracties.
Zaterdag was het feest bij mijn ouders, vanwege mijn vaders op komst zijnde verjaardag (woensdag), met bijna alle familieleden aanwezig. Mijn vader werd verwend door ons, wat een schitterende bureaulamp, en zalig snoepwerk van Jamin, wie wilt dat niet? In het 'opa'-trommeltje links in beeld zit geen drop (wat hij denk ik wel verwachte) maar pindarotsjes en pure chocoladekoffieboontjes, mmmm.
IMG_9964PhotobucketPhotobucket
en wij werden ook verwend door mijn ouders, heerlijke taarten, en zalige Chinees eten, mmmm.
PhotobucketPhotobucket
het kwam van de Chinees uit Axel, zo lekker, en zo veel ;-) eten is een serieuze zaak, lijkt het wel, maar we hebben genoten, gekletst, gelachen, en maakten ons geen zorgen of we hongerig van tafel zouden gaan.
Het was gezellig zitten op de mooie ragtimequilt,
PhotobucketPhotobucket
waarvan nummer 2 boven lag,
Photobucket
gemaakt door mijn moeder met zelf geverfde flannelen lapjes, schitterend gewoon! En als jullie weten hoe zwaar werk het maken van 1 ragtime is, en mijn moeder maakt er even 2! Hele diepe buiging!
Op de naaikamer van mijn moeder was nog veel meer moois te zien, zoals deze tas die als pakket gekocht was in Veldhoven bij een gebrekkig Engels sprekende Oost-Europeaanse dame.
PhotobucketPhotobucket
Helaas klopte er niet veel van het pakket,  er zaten ook verkeerde magneten, stof te krap of zelfs te klein, -hier kwam ze op het Belgisch quiltweekend pas achter, toen ze er aan begon-, waardoor het maken van deze tas niet echt fijn was. Maar hij is klaar, en kan geshowt worden over 4 weken. In de woonkamer had k al een lief kattenquiltje zien hangen,van The Garden Patch Cats serie, en
PhotobucketPhotobucket
tegen de designwall hingen nog 2 katten, die bijna klaar zijn, en in het zakje zitten de blokjes voor de loterij van het quiltweekend, en rechts zie je nog 2 losse rijtjes van de variahex, die volgens mij toch al helemaal als top klaar was.
Zondag werd er druk genaaid en opgeruimd, en ook een beetje muizenjacht, want ooh muisje in de garage gesignaleerd! Zipje en Zopje werden even streng toegesproken, maar of dit indruk maakte, ik weet het niet. Een oude gymschoen onder een kast zat vol met kattenvoerbrokjes, maar de muis was pleite. De garage zal ik vandaag leegruimen met assistentie van mijn lief, en er zullen neutronenkorrels gestrooid worden, of valletjes gezet, maar die mag mijn lief dan leeghalen,want getsie, ik ben hier geen fan van :-(
En mijn volgende blogje zal gaan over mijn moeders Australische redwork quilt, en wie weet ook over de Girls Day Out, die steeds een stukje dichter tegen de eindstreep aan zit.

5 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

2 x diepe buiging voor je mam!
Druk maar wel gezellig weekend gehad, zie ik!

Vlijtige Handjes zei

Wat een leuke tas. Geweldig dat je moeder zo heerlijk actief is. Zien we elkaar op het weekend in maart?????

GRANNY'S HOUSE zei

Geweldige mam heb jij en nog gefeliciteerd met je vader.
Zo'n dochter is trouwens ook niet slecht, wat een zaligheden heeft ze gemaakt.

Groetjes
Ines

Hermie zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.
Ik had graag bij jullie aangeschoven voor de sushi,wat zien die er heerlijk uit.
Mooie tas hoor

Dineke zei

Wat een gezellig weekend en geweldige werkstukken van Truus.
Muizen, tja, hier zagen we afgelopen winter regelmatig twee muizen in het kippenhok. Buiten, da's natuur, van de kids mocht geen actie ondernomen worden. Alleen liep er twee weken geleden op zaterdagmorgen 1 in de keuken, schoot weg in de vloer in de kier waar de wasmachine leiding door de vloer komt. Mijn lief heeft vallen gezet bij kippenhok, score tot nu toe -10. En ik heb nog niks weer gezien in het kippenhok