dinsdag 21 augustus 2012

Mooie vondsten


In onze slaapkamer bevind zich een inloopkast in de vorm van een taartpunt waarvan het puntje van de punt al is opgegeten, en hij wordt als bergkast gebruikt; koffers, dozen met LP's van schoonmoeder, spelletjes, en dozen met spul van de laatste verhuizing, het soort dat altijd onuitgepakt elke verhuizing meemaken, en ze staan ook altijd het verst weg gestouwd in een berging, ook bij ons dus. Nu moest ik zondag in die punt van de berging zijn, om de ventilatie-unit schoon te maken die daar hangt; de badkamerventilator maakte al dagen een gek geluid en er was zondag weinig meer van ventilatie meer te merken. Met 39 graden buiten, het moet niet gekker worden. Om in het hoekje van de berging te kunnen komen, moest er heel veel leeggeruimd worden, en zo gebeurde het dat ik een "aha daar was je" moment had, bij het zien van deze beauty, zelf gemaakt toen ik nog jong (18?) en huppelig was.
PhotobucketPhotobucket
"Mam hij is erg mooi, maar mijn kamer hangt al helemaal vol", riep Suzanne, toen ik haar de poes liet zien, en ze mijn ogen haar kamer af zag scannen naar een mooi ophangplaatsje.
Er moest ook een verhuisdoos opzij die recht onder de unit stond, ik gluurde er in, en nieuwsgierig geworden bij het zien van een plastik tas met iets er in wat op stof leek, opende ik de tas. Hallo, wat hebben we hier? Dat is lang geleden, dat stofje heb ik nog bij Agaath in Oudenbosch gekocht, iets van 10 jaar geleden lijkt me, maar het kan ook 8 jaar geleden zijn geweest. Ik had bijna een Tena-lady nodig, zo leuk vond ik mijn vondst toen ik het allemaal op bed legde, want het lapje bleken 3 lappen te zijn,
IMG_9810IMG_9809
waarvan er eentje (op de foto hieronder) dubbele breedte van 3 meter lang was, genoeg als achterkant voor een quilt, het is wat ze noemen een cheater fabric, het lijkt al een affe quilt. Klik hier om meer van dit soort stoffen te bekijken.
Photobucket
En ik weet ook al achter welke quilt :-) herinneren julie je deze nog?
Photobucket
Snel alle lappen gewassen en gedroogd, wat een klassiek plaatje.
Photobucket
Ik heb van het uitzicht (en de geur) genoten terwijl ik in de schaduw en in het windje de Cats Meow aan het uithalen was, ik ben er bijna, nog een krul of 10!
Photobucket
Wat een pluizen komen er vanaf, de randen van het grasveld liggen er vol mee. Zouden de vogels het nog verzamelen, als nestmateriaal, of plannen ze niet zo ver vooruit?  Ik zal wat ik binnen heb liggen in een zak bewaren, om in de vroege lente aan de vogels te geven.
Om terug te keren naar het begin van het verhaal: de ventilatie doet het weer prima, er zat me toch een stof in, niet normaal! En alsof de duvel er mee speelt, de ventilator in de wc beneden heeft nu de geest gegeven, ik zal er eens een trap bij halen, kijken of een vrouwenhand met stofzuiger al voldoende is om het klusje te klaren.

5 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Soms weet een mens niet wat voor schatten hij in huis heeft, je kan er weer wat mee.
Gelukkig dat je bijna klaar bent met uithalen, je zou er anders helemaal moedeloos van worden.

Groetjes
Ines

Ansje zei

Oooooooooooo wat is dat nou leuk en wat roept dat herinneringen op!! Mijn schoonma heeft dezelfde kat gemaakt:-) en heel lang heeft het aan de muur gehangen.
Heerlijk om ze eens even te snuffelen in jou kast:-)
Groetjes Ansje

Dineke zei

Heerlijk zulke vondsten in je eigen huis. Knap hoor die kat in platsteek.

mieke zei

Tja, wie wat bewaard, die heeft wat.
Succes met de volgende ventilator.

Hermie zei

zulke mooie lappen wil ik ook wel vinden op zolder,maar helaas die liggen er niet.