maandag 13 augustus 2012

Antieke quilt is af!


Het begon allemaal jaren geleden, in Mei 2009, toen Guute op haar blog hier vertelde over de antieke quilts in Quiltmania, en dat ze er best wel een patroon van wilde maken, maar welke ging het worden, en wie wilde dan meedoen met haar. Hier hakt ze de knoop door, en ik besluit ook mee te doen, via de door haar aangemaakte (en inmiddels ook alweer opgeheven) Yahoo group konden we elke maand een randpatroon downloaden, en maken weer.
Photobucket
Sommige dames gingen zeer voortvarend en consequent van slag, en maakten braaf supersnel een border af, ik was iets trager, (ja serieus, ik hoorde niet bij de groep hardlopers), en net als andere dames maakte ik de quilt niet helemaal volgens plan, maar liet wat weg en voegde er wat van mezelf aan toe. Ik was nl al jaren met dezelfde Aunt Grace stoffen hexagonen aan het maken, en die zouden als afsluiter heel mooi staan.
Donderdagavond was de top klaar op de bies na, vrijdag ben ik -nadat ik eerst Evelien had afgezet bij haar studentenhuis in Amsterdam, en genoten van een zalig kopje Nespresso, what else?- ermee naar Merel's Birdblocks  gegaan,
Photobucket
even kijken of zij er een beter bijpassende stof voor de bies had. Het was druk in de winkel, we kwamen amper toe aan kletsen, maar het was wel gezellig. Ik kwam niet met lege handen thuis, kijk eens wat een vrolijke stoffen ik heb gescoord!
Photobucket
En ook hitte bestendige siliconen vingerhoedjes, voor als ik weer eens biaisband ga maken, (ik kom er altijd met gevoelige vingertoppen van af), en in dat vierkante potje zit iets aparts, het ziet er uit als een blokje groene zeep, maar dan heel vast, en je doet er een heel klein beetje van op de binnenkant van je handen, en dan heb je antislip handen! Niet aan te bevelen voor nachtelijke avonturen, tenzij dit wenselijk is. ;-), maar ideaal als je supergladde handen hebt van bv. afwassen, en daarna weer wilt gaat quilten. Nu heb ik geen antislip handschoenen meer nodig; de laatste keer naaide ik dwars door een vingertopje van de handschoen, en toen kon ik uithalen! En ik heb ook geen idee meer waar ik ze heb gelaten, dus heb ik de antieke afgelopen week met blote handen gequilt.
Vlak bij de parkeergarage (steenworpafstand van Birdblocks)zag ik deze studenten, genieten van hun studentenleven, ik hoefde me niet af te vragen welk huis van hun was, wat een zooi! Als dit de buitenkant is, kan ik me bij de binnenkant wel wat voorstellen
PhotobucketPhotobucket
Ik wipte ook even binnen bij de H&W, in het pand naast Birdblocks, maar de mij onbekende dame achter de toonbank -die 2 buitenlandse mannen aan het helpen was- zei dat Annelies er niet was, dus toen ben ik maar weer weg gegaan. Of had ik me moeten voorstellen, "haai, ik ben Shirley."?  Naaah, daar ben ik te verlegen voor.
De keuze voor de bies is dus de gele bloemetjes stof geworden, waarvan ik zelf nog 1,5 meter van had liggen, en de rode klemmetjes die ik van mijn moeder heb gekregen voor mijn verjaardag,  zijn een uitkomst!
Photobucket
Ik stik dus eerst de bies tegen de goede kant van de quilt, sla dan de bies om naar de achterkant, waarbij ik zorg dat de bies over het stikwerk heen valt, en dan stik ik op de voorkant, naai precies net naast de bies, waardoor de bies aan de achterkant ook vastgenaaid wordt.
Zondagmorgen heb ik eerst alle zwarte takkertjes er uit gehaald, onder het kijken naar heel wat afleveringen van the Killing (hier ook online te zien), en ook heb toen ik de ophangsleuf die al met de bies was meegestikt, met de hand (allicht) vastgenaaid (foto is gemaakt na het wassen).
Photobucket
Dat viel nog niet mee, want the Killing is een Noorse serie, en dus niet te verstaan voor mensen die deze taal niet machtig zijn, maar gelukkig zat mijn meekijkende lief wel op te letten. Met 6 colorcatherdoekjes -waarom 6?- is de quilt in de was en daarna in de droger gegaan, en nog een beetje klammig legde ik hem op het gras, om bij daglicht te kunnen bewonderen.
Photobucket
Zipje en Zopje roken een verse quilt al van verre, en kwamen meekijken, Zopje wilde testen of het wassen geen afbreuk had gedaan aan het lekkere ligwerk,
Photobucket Photobucket
en goedgekeurd mocht ik hem weer oppakken, Zopje verliet niet geheel vrijwillig zijn pas verworven plekje. De rechter foto laat de kleuren zien zoals ze echt zijn. Hij is echt heel mooi uit de was gekomen, het quiltwerk geeft een antiekerig rimpeleffect, terwijl de quilt niet gekrompen lijkt.
Photobucket
En zeg nou zelf, is het geen snoepje!
Photobucket
Hij is gemaakt voor op ons bed, past perfect, en de ophangsleuf zit er op voor het geval ik hem ook eens tegen de muur wil hebben.
Hij sliep heerlijk, zo lekker licht! En zie je op de foto hoe mooi hij drapeert om de hoek van het bed, hij valt zo soepel, en dat alles door de zijden vulling, gekocht bij Birdblocks. Geeft geen krimp, is gewoon in de wasmachine te wassen en in de droger te drogen, wel op 30 graden gewassen, en op 'voorzichtig' programma gedroogd, maar dat doe ik met alle quilts zo. 

10 opmerkingen:

AnitaS zei

Ik zit hier te zuchten van bewondering. Wat is hij mooi geworden. Veel werk maar de beloning is er ook naar.

Ineke zei

Hij is prachtig! Wat zul jij lekker slapen met al dat antislip gedoe.

Inge zei

Kijk, dat is beter. Hier hop ik zo naartoe. Wat een plaatje is het. Helemaal superdesuper, eigenlijk zijn er geen superlatieven genoeg voor zo'n schoonheid.
Vertel me nog eens van die zijden tussenvulling, kan het zo snel niet meer vinden. Is het duur? Hoe breed is het? Ik zag wel dat je het bij Merel hebt gekocht. Ik moet binnenkort de CW-quilt gaan dubbelen, ook zo'n joekel. Achterkantstof, waar ga ik die scoren???? Poeh hé, ben jaloers op jouw affe beauty!!

Groetjes,
Inge

Anoniem zei

Het is echt een snoepje geworden. Echt prachtig hoor en hij ligt ook zo mooi op het bed.

Annelies zei

Ik werk vanaf morgen weer. Ik had drie weken vakantie moeten hebben, maar dat is "ziekenzorg" voor manlief geworden. Jammer dat we elkaar gemist hebben.
Echt super dat je quilt af is zeg !!

Renate Bischoff zei

Congratulation! Your quilt looks very nice.
Renate

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is hij mooi geworden en hij staat prachtig op je bed.

Groetjes
Ines

Dineke zei

Shirley, hij is echt super prachtig en op dat bed staat hij geweldig.

Mascha zei

Wauw, wat is hij mooi! Sterker nog, ik vind hem GEWELDIG.
Ga gauw eens op zoen naar mijn Antieke Quilt om er verder aan te werken.
Groetjes, Mascha

conny zei

Ik was bij birdblocks samen met Marina. Je was net weg ertelde Merel. Jammer dat we elkaar gemist hebben. Je quilt is supermooi !


Liefs conny