woensdag 15 augustus 2012

Cats Meow


De volgende UFO die ik ga afmaken is de Cats Meow, waarvan ik het paneel een jaar geleden bij Merel had gekocht, maar volgens mij is-ie nu helemaal op, want ik zie hem niet meer staan op de website. Wel bij deze Australische winkel .
IMG_7703-kopie
Voor de achterkant heb ik hele mooie borderstof gebruikt, van Jinny Beyer, die ik al jaren in de kast heb liggen, niet breed genoeg, maar dat is altijd op te lossen met genoeg stof in de lengte over. Zopje vond het wel erg lekker liggen, ontdekte ik vanmorgen, toen ik aan de slag wilde gaan met achterkant groot genoeg maken.
Photobucket
En ondanks het mooie weer, met lieve ventjes in de tuin die mij werk uit handen namen,
PhotobucketPhotobucket
ben ik binnen aan de slag gegaan, eerst sandwichen, gelukkig had ik voldoende tussenvulling :-) deze had ik een paar maanden geleden gescoord bij Aztec Rose, waar ze de Engelse Sew Simple tussenvullingen verkopen, op de rol (dus minder kreukels dan in die pakken) en ik heb de super soft wool die heel mooi dun is, maar wel lekker warm om b.v. als lente/zomer quilt op een bed te hebben.  Het sandwichen deed ik met behulp van 2 latten,
2012_08_14
heel makkelijk als de quilt niet al te groot is, vind ik, en  ik heb veiligheidspelden gebruikt, om te laten zien hoe ik dat doe. Geen hoge wiskunde voor nodig hoor, gewoon om de 15 cm eentje zetten, en langs de kanten zet ik ze elke 5 cm.
IMG_9615
Snel bovengaren (Rainbows, ook 'n jaar geleden bij Merel gekocht) en even dunne ondergaren erbij gepakt, spoeltjes gevuld, -4 stuks voor de hele quilt-, Topstitch naald nr 90 er in, draadspanning op 2 en even testen op een stukje van de onderkant die er toch af gaat, helemaal geweldig, en gaan met die banaan.
Photobucket IMG_9620
In het midden beginnen, en zo naar de buitenkanten toe werken, 2 uur 's middags gequilt, en 2 uur 's avonds, en toen was-ie klaar!
In onderstaand filmpje kan je zien hoe ik het doe, let niet op de herrie op de achtergrond, dat zijn de tuinmannen, en niet mijn naaimachine die zo loeit.


Op het filmpje valt het op dat ik niet met een quiltwerkblad werk, gewoon de kleine aanschuifbare werkblad, want de grote sleepte ik met de quilt alle kanten op, wat niet fijn werkte. Gelukkig was dit op een quiltweekend, en mocht ik het grote quiltwerkblad uitproberen van iemand die het toch even niet nodig had.
Natuurlijk haalde ik weer iets stoms uit, maar dat zijn weer van die fijne leermomenten, waarbij de digi goed van pas kwam om jullie te laten zien hoe ik dit oploste zonder quiltwerk uit te moeten halen. Ik had wel geluk dat het de stof van de rand van de achterkant was die er toch af moest, want anders had ik toch moeten uithalen, dus knipte ik heel voorzichtig het mee gestikte stof zo dicht mogelijk tegen het stikwerk aan los, zonder in 2 lagen stof te knippen.
2012_08_141-1
En toen was het slechts een kwestie van de overgebleven stof van tussen het stikwerk weg te trekken, wat heel makkelijk ging! Jeuj! :-)
Doorgequilt met een motief welke ik ook al voor andere quilts heb gebruikt, maar ik vond het er wel mooi bij passen, het lijken net gekrulde staarten, maar je kan er ook regendruppels op een waterplas in zien. Ik laat even de achterkant zien, daarop komt het quiltwerk nu het beste uit op de foto
Photobucket
Woensdag staat in het teken van bies maken en opzetten, volgens mij had ik hier toen de top klaar was al stof voor klaargelegd, maar waar? 
Oja, even over de vorige tussenvulling, die van zijde; Inge vroeg hoe en wat en waarom: ik heb hem hier gekocht, even naar beneden scrollen, en hij kwam -ik meen- op 25 euro per meter. Het quilt als een droom zo lekker met de naaimachine, en  ik wil best een klein stukje opsturen om uit te proberen hoe het met de hand quilt. Geeft maar een gil (op=op).

6 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Zit ik hier tijdens 't filmke kijken gebiologeerd met m'n hoofd mee rondjes te draaien ...
Mooie quiltpatroon, wapper nu en dan nog met de quilt hé, dan vergeet ik de mijne niet verder af te werken!

Ansje zei

KNAPKNAP KNAPPERDEKNAP Shirley! Alsof het je geen moeite kost! Moet de bsr toch ook maar eens van stal halen:-)!

Marloes zei

Leerzame tutorials, die met behulp van latten kende ik nog niet. Je filmpje was ook duidelijk, goed te volgen hoe je het quiltpatroon aanpakt. Leuke quilt geworden!! (hup Yvonne!!)

AnitaS zei

Mooie quilt met mooi quiltwerk. Ik vind dat dubbelen met latten ook helemaal het einde.

Anoniem zei

Dit is een vrolijke kattenquilt en wat doe je het toch goed met de naaimachine. Ik zou de weg kwijtraken onderweg.

Shirley zei

Als je ziet, stop ik ook geregeld, en dan kijk ik welke kant ik na die krul het beste op kan gaan. En als ik mezelf klem zet, dan is het makkelijk op te lossen door tussen 2 krullen een klein figuurtje te quilten en zo de andere kant op naaien, al echoquiltend langs andere krullen.