zondag 13 januari 2013

To be 21 again...

Op de weblog van Annie zag ik dat bloggers een foto showen van toen ze 21 jaar jong waren, en dat leek me wel leuk, en na even de berging doorspitten, kwam ik een album tegen waar ik als 21 jarige op sta, maar nu nog eentje vinden waar ik een beetje degelijk opsta :-) We hebben het over 1982.  Hier zit ik bij te komen van een sauna-gang, bij vrienden. Maar misschien dat jullie me beter herkennen van de rechter foto, ik had toen ook al de gewoonte om veel foto's te maken :-)
 
Ik zat toen in de opleiding voor A-verpleegkundige, woonde intern in de verpleegstersflat, maar het was er een gezellige boel. (ik zit vooraan, met rood vestje), mijn kapsel is niks veranderd, grappig is dat.
Geen nonnen aan het hoofd in de flat (wel op veel afdelingen in het ziekenhuis), maar 2 vriendelijke dames, die wel streng konden zijn, want jongens mee naar je kamer nemen mocht niet, en af en toe kwamen ze onverwachts de kamers controleren. Het was een leuke tijd van hard leren naast het werk, met collega's na het werk naar het strand of naar een kroeg, beetje afhankelijk van het seizoen en tijdstip dat je dienst klaar was.
Of ik weer 21 wil zijn? Ik zou voor de verpakking en de houdbaarheid van de onderdelen er zo voor tekenen, wie niet, maar dan wel gewoon in het heden leven, met man en kinderen. 

Ik moet opeens aan het liedje van Brigitte Kaandorp denken, over jong en mooi, maar die krijg ik niet op deze blogspot, dan maar deze:
15 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een leuke foto !
Ik vraag me af hoeveel quilters er verpleegkundige zijn geweest. Ik denk en weet een heleboel !

GRANNY'S HOUSE zei

Wat leuk en wat Annelies zegt hoeveel van ons zouden er in de verpleging hebben gezeten.

Groetjes
Ines

sylvia zei

leuke foto's en bekende verhalen!!
en ook al een pleeg!

Vlijtige Handjes zei

Het guitige zit er nog steeds in hoor :)

baukje zei

Wat een leuke opgewekte meid ben je daar , nog steeds????? IK heb ook net een foto geplaatst

Ineke zei

Wat een prachtige foto's heb je geplaatst. En het leuke is dat de onderste foto jou gelijk herkende met het rode vestje, terwijl ik het niet eens had vergroot. Dus zoveel ben je niet veranderd ;-)

betty prins zei

Een heel leuke foto, vooral die 'in de relax' stand! Ja, het strakke lijf zou niet gek zijn, maar verder vind ik het wel okay nu!

Jane in Cumbria zei

Leuk hoor, die fotos. Er schijnen heel wat verpleegsters en kleuterleidsters te zijn!

Chris zei

Vooral op die laatste foto ben je heel herkenbaar. Ontzettend leuk!! Ja, Annelies heeft gelijk, er zijn heel wat quiltsters verpleegkundige geweest!

mieke zei

Hele leuke foto's van een hele slanke den !

Plakhuis zei

Leuke foto's!!En je bent niks veranderd hoor. Nog even vrolijk!

Dineke zei

Leuke foto's Shirley, je bent geen spat veranderd!

Dineke zei

Leuke foto's Shirley, je bent geen spat veranderd!

LL-Ilse zei

Geweldige foto, ik had je zo herkend op de groepsfoto (je houdt je hoofd nog steeds zo)

Lida zei

Wat een leuke foto's en die foto links vind ik ook onwijs gaaf! Kan daardoor helaas je kapsel niet vergelijken, maar hoe dat eruit ziet weet ik gelukkig wel!
Fijne dag
Lida