donderdag 17 januari 2013

Opruimen

Van Sanoma media (die weblog.nl beheert) kreeg iedereen die daar bij zit vlak rond 11 uur vanmorgen een e-mail met de vermelding dat wil je verder kunnen gaan met je blog, je deze zelf over moeten gaan hevelen naar WordPress.com, met een hele lange uitleg hoe je dit moet doen. Ze willen zelf hun handen blijkbaar niet meer vuil maken hieraan, na anderhalf jaar van in hevigheid wisselende ellende na de verhuizing van weblog. Na 1 Maart is weblog niet meer in de lucht, dus niet te lang wachten wil je nog wat blogverhalen redden.
Rond het middaguur wilde ik gelijk de koe bij de horens vatten, maar helaas kwam ik niet meer op mijn weblog, volgens mij was de site een beetje boel overbelast. Ik zal het vanavond weer proberen, de handleiding heb ik uitgeprint en naast me liggen, ik ben benieuwd of het juichen wordt, of niet
jullie horen/zien het wel bij http://zipjezopje.wordpress.com/ maar ik zal ook nog even te vinden zijn, denk ik.

Toen ik toch boven was, ben ik op zoek gegaan naar mijn kleine vierkante inch meetlat, die moet ik ergens hebben liggen, maar ben hem al maanden kwijt! Ergens in die 7 oranje tasjes of 4 plastik tassen of die2 grote boodschappentassen moest het dan liggen, anders zou ik het echt niet meer weten! 2 Uur later waren de oranje tasjes leeg, en had ik een platte bak vol met UFO's (met bijhorende stoffen) en losse blokken, ooit als test gemaakt, nog een grote platte bak vol met lapjes van afgemaakte projecten, FQ's, halve meters, stroken, en nog kleinere scraps, gesorteerd per maat, ongeveer. En dan nog een doos vol Aunt Graces, en een tas vol flanelletjes. 2 vuilnisbakzakken vol met afval; papier, plastic verpakkingsmateriaal en scraps die echt waar te klein zijn om nog wat leuks mee te doen. De grote bakken opgeborgen, de vloer weer ietsje vrij, maar nog steeds geen vierkant snijlatje gevonden, maar ik ben er nog niet. Als ik zo om me heen kijk zie ik nog verstop mogelijkheden voor het latje, misschien wilt hij niet gevonden worden, dat kan natuurlijk ook.

Een leuke vondst was een plastik tasje met donkerblauwe breiwerk op rondbreinaalden én het verloren gewaande patroon van een vest, waar ik jaaaaaren geleden aan was begonnen. De rest van het breiwerk had ik een paar maanden geleden gevonden, zonder patroon, en met een "jammer dan" had ik deze tas achter in mijn kledingkast opgeborgen; zodra ik tijd had, of zin, of tijd én zin, zou ik het uithalen en er iets anders van maken, maar dat hoeft nu dus niet meer. het vest zal wel lekker ruim zitten, want ik zag dat ik hem in maat 48 aan het breien was, en ik zit nu in maat 44!

Vanavond was het weer DDC bijeenkomst, en de zaal zat bomvol, vorige week waren er al iets van 10 nieuwe leden bij, en nu weer minstens 10, het was een druk gekakel van jewelste, en we waren met z'n allen tesamen 52 kilo afgevallen, waarvan mijn bijdrage een niet mis te verstane 1,6 kilo was!

Ik had mezelf een stukje chocolade beloofd voor bij de koffie vanavond, en ik heb er van genoten! Wat ik afgelopen week duidelijk anders heb gedaan dan de vorige weken? Elke dag minstens 3 stuks fruit! Elke keer als ik koffie pak, ook een glas water achterover gooien, en daarmee bedoel ik dus opdrinken he, anders wordt het zo'n kliederboel in de keuken. Geen vette - of zoete happen. Wat ik eet eerst wegen, om te zien of ik een normale portie pak volgens het boekje, want normaal is relatief. Stoppen met eten als je een voldaan gevoel hebt, en niet nog een paar scheppen extra omdat 't zo lekker is. (dit heb ik al gauw met nasi, bami en pasta's, en helemaal als de pan op tafel staat.
Meer bewegen, in mijn geval veel trap op trap af rennen (rennen, niet lopen). En de honger en lekkere trek voor zijn door tussen de hoofdmaaltijden door ook iets gezonds te eten, bij mij komt het neer op ontbijtkoek of fruit, of..... een schaaltje warme havermouth rond half 4, zalig!!  En dan rond een uur of half negen in de avond nog een schaaltje Optimel yoghurt (bosvruchten) met een eetlepel ongezoete muesli. Het is flink dooreten om af te vallen, dat zie je wel. Hopelijk is er volgende week weer een laagje af, een pond zou al heel mooi zijn.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klinkt goed, wat je wel niet allemaal eet om af te vallen. Goed dat je alweer 1,6 kilo kwijt bent. Toppie!

Heeft het toch nog een voordeel om iets terug te vinden: een grote opruimbui.

Wat WP betreft: volgens mij ben je daar erg blij mee, want het is een leuk systeem om mee te werken. Als je een backup van je berichten hebt gemaakt, dan kan je met een plugin al je berichten zo in je WP-blog terug zetten. Je hebt misschien alleen kans dat de foto's niet mee komen.
Dus het overzetten van Sanoma Media is dus compleet mislukt. Dat hebben ze dat goed gedaan (sarcastisch gezegd). Zonder van je oude webblog.

Supergoof zei

Keiknap dat die knop weer om gezet is, dat is toch het allermoelijkste, sprak deze 'collega' 'wijs',....
;o)
Ben er ook weer lekker mee bezig, en het gaat goed, gelukkig.
:o)

Supergoof zei

Heb het over die-eet,.... niet over sanoma,...
;o)

GRANNY'S HOUSE zei

Knap hoor, ik moet nodig beginnen, maar ben even de knop kwijt.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Goed dat je weer afgevallen bent. Ik heb mijn blog in word op mijn computer en laat het zo. Ga het niet meer overzetten.

Chris zei

Ik kreeg die mail ook van Sanoma, terwijl ik er al helemaal mee klaar was. Ik moest wel aan jou en nog een paar anderen denken. Bah!
Wat goed dat je zoveel afgevallen was. Dat is ook een gedoe hoor. Sterkte er mee.