woensdag 31 augustus 2011

Brr, echt herfst!

Wat had ik het koud vannacht, ik lag te bibberen onder de zomerquilt en had er een dunne wollen Didas-deken overheen gegooid, en nog had ik het koud. En daar lag ik, ik de hele vroege uurtjes -de bosuil was wel al wakker- te denken aan mijn zoon, voor de eerste nacht in zijn eigen huis, met slechts 1 quilt op bed
en geen mogelijkheid om er een andere van de overloop bij te pakken. Het is dat je het niet kan maken ( en dat ik geen sleutel heb van zijn huis), want anders was ik vast met een dikke quilt onder de arm in de auto gestapt en even naar hem toe gereden. Nee, ik weet dat dit te genant voor woorden is, vanuit het standpunt van een 19 jarige jongen gezien.
De dikke flanellen ragtime quilt
voor zijn bed stopte ik vanmorgen gelijk in de was, na eerst Zopje er vanaf te hebben gejaagd en hij (de quilt) zit al in de droger, klaar om mee te gaan naar Tilburg, misschien dat ik hem wel breng, of niet. Ik hoor Evelien al verzuchten "mahaam, dat moet hij allemaal zelf doen nu, dat lukt hem wel." Ze schijnt gisteren tegen haar broer gezegd te hebben dat hij mij niet meer moet vragen om hem weg te brengen, "mama loopt op d'r tandvlees.", zei ze. Ja, zo voelde het wel, ook vanmorgen bij fitness was ik al na 20 minuten gesloopt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Gewoon doen Shirley. Het is toch ook een beetje een afkickperiode. Als hij het 's nachts ook koud heeft, dan is hij ook blij met een extra warme quilt op bed en de vertrouwelijke geuren van thuis onder zijn neus. Ook al is hij 19 jaar. ;-)

Else zei

Ohhhhhhhh!! knuffel Else

Anita zei

Hij heeft het vast niet koud, mijn jongens hebben het ook nooit. Loslaten is spannend, went wel hoor.

Vlijtige Handjes zei

Het is hier in het Tilburgse 's-nachts wel fris maar niet koud. Een voordeel hij slaapt beneden. Loslaten is moeilijk. We leren ze om hun eigen leven op te bouwen en dan maken wij ons zorgen en zij voelen zich toppie omdat ze het allemaal zelf mogen bepalen. Het komt wel goed mams!!

Inge zei

Ach Shirley, je bent wel een lieve mama, hoor! Ik snap het helemaal. Als je eens wist hoeveel nachten ik indertijd wakker heb gelegen....

Groetjes,
Inge

Johanna Zweden zei

Wat schitterend quilts, nu daar zullen ze mooie dromen onder hebben gehad.
Groetjes Joke
Ps heb een nieuwe web-site