vrijdag 2 maart 2012

Toe aan het weekend

Het was een drukte vanjewelste afgelopen dagen, zelfs voor mijn doen en de meeste drukte had ik uiteraard aan mezelf te danken, er moesten zo nodig dingen gedaan worden die niet konden wachten. Zoals daar zijn: het afmaken van de babyquilt, tassen inpakken, de loodgieter begeleiden van en naar ons oude huis (kapotte vlotter van wc op beide locaties) en kapot gevroren buitenkranen. Ojee, niet goed ontlucht.

De potluck  (waldorfsalade volgens het recept van Hermie) voor het quiltweekend moest ook gemaakt worden, en daarvoor reed ik even snel naar de winkel; het boodschappenlijstje op mijn mobieltje lezend, en ondertussen bijna struikelen over een klein kindje dat liep te klieren, duidelijk toe aan zijn middagdutje. Zijn hoge jengelstemetje hoorde je door de hele winkel, er was geen ontsnappen aan, en ik werd een beetje kriegel van hem, en helemaal toen hij met zijn ge"jeeejeeehjeeh" opeens naast me stond te stampvoeten, omdat hij van zijn moeder geen aandacht kreeg. Ik was het opeens zat, ik rammelde het kind door elkaar
boog me voorover en sprak het kind met harde stem toe: "En nou is het klaar met dat gegil en gezeur van je, ben je helemaal betoeterd geworden. Ik wil je nu niet meer horen, begrepen?"

Twee brutale ogen keken me aan, zijn mondje ging wel open, maar er kwam geen geluid meer uit, hij had het goed begrepen; van zijn moeder had ik wel commentaar verwacht, maar ze deed net of ze niks had gemerkt en ging verder met boodschappen doen.

Een paar uur later stond ik weer in een rumoerige omgeving, deze keer bij de DDC (dikke dames club oftewel de Weightwatchers) het was enorm druk, 12 dames voor me en minstens evenveel achter me, en ik stond er met een gevoel van "het zal mij benieuwen of er wat af is.", want door alle drukte had ik me 's morgens vergeten te wegen. Ik heb blijkbaar toch iets goed gedaan, want o zaligheid, er was een kilo af! Dat zet het totaal aan verloren kilo's op 10,9. Kijk, dat is nog eens lekker het Bourgondisch quiltweekend in gaan, anders had ik me vast niet kunnen beheersen, alle trossen los en zien waar het schip strandt.  Maar nu ga ik wel genieten, maar probeer de input binnen de perken te houden.
Zo even de auto inladen, mijn moeder komt rond half 2 met de trein aan, en dan gaan we tegen de avond naar Loon op Zand, heerlijk! Photobucket

Het is voor mijn moeder helemaal een ontlading, want na jaren van zorg, en heen en weer rijden naar verzorgingshuis Blijdorp Rotterdam is gisteravond haar 79 jarige zus overleden, ze is als een kaarsje uitgegaan. Een mevrouw van de kerk en een stichting regelen alles verder, mijn moeder had gisteren nog alles telefonisch doorgenomen, zodat ze met een gerust hart van dit weekend kan genieten. Het is goed zo, eindelijk.
 Zondagavond kom ik weer terug met verhalen en foto's van het Dotty quiltweekend, tot dan!

10 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Heel veel plezier en maandag geniet ik een beetje mee.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Heel veel plezier en na het weekend maar uitrusten.

Miss Steekjes zei

Fijn weekend gewenst!! Geniet maar dubbel dan kan ik een beetje meekrijgen :-)

Ans zei

Heel veel plezier, een weekend met gelijk gestemde. ik zou er haast jaloers van worden. Groetjes, Ans

marion zei

heel veel plezier..........

Gert zei

Heel veel plezier toegewenst komend weekend, je hebt het verdiend.

Gonny zei

Ik zie het al helemaal voor me zo een jengelkind wat je tot de orde roept en dat het nog doet ook. GOED gedaan want de ouders.......
Sterkte voor je moeder met het verlies van haar zus, fijn dat ze zich lekker kan ontspannen met het weekend.

qm zei

geniet lekker van je weekend.

Hermie zei

geniet van je weekend, en leuk dat je de waldorfsalade mee neemt.Ik ben benieuwd of hij daar ook zo snel op is.

christine zei

gecondeleerd met het verlies van je tante.

maar wat,,

heerlijk zo maar 10.9 kilo er af gefeliciteerd ermee. ik ga morgen beginnen ook met de ww heb alle boekjes nog van 10 jaar gelden dus... wie weet . en dan zo het weekend in echt een lekker gevoel toch? .

christine