dinsdag 21 februari 2012

even zo maar doen

Aah ik vind het wel erg balen dat velen van julie niet op weblog.nl kunnen komen, ze zijn er zo hard bezig met foto's terug zetten, dat de boel soms (nou ja, soms...) onbereikbaar is. dus huppel ik even weer hierheen. Doet me denken aan het liedje van Drs P: Heen  en weer, heen en weer....
Dank jullie voor de complimenten, ik ben er zelf ook happy mee, en droom er zelfs van, hoewel dit ook te maken kan hebben met het feit dat ik vreselijk lang door heb zitten werken gisteravond. PhotobucketVannacht half 2 zat de eerste blauwe border aan de top vast, mijn middelvingertopje helemaal beurs geprikt, af en toe schiet de naald er zelfs met de achterkant met draad door de huid heen, en komt er bloed aan te pas; en toch stug doorgaan! Ja, de blauwe rand voegt echt iets toe aan deze top; even laten zien hoe ik hem er op zet: ik meet de lengte van de strook op door hem op de vorige sashing te leggen, en laat hem dan doorlopen tot de puntjes van de kopse kanten.
Photobucket en dan leg ik de strook onder de top, en ga ik spelden. De liniaal zorgt ervoor dat de strook overal even breed is, en zo speld ik de hele rand af. De kartonnetjes die nog in de buitenste rij hexagonen zit, maakt dat de boel niet echt soepel valt.PhotobucketPhotobucket Op beide uiteinden heb ik een stukje blauwe stof gestikt, zodat het daar breder is dan de rest van de strook ,
Photobucket en dan is het een kwestie van met het handje de hexagonenrand op de blauwe rand vastnaaien, met een onzichtbare applique steek Photobucket lekker rustiek he, dat koffievlekje? Hoort er allemaal bij! Er zitten meer van dit soort vlekken op de randjes, niet te veel, maar genoeg om de kijkers het gevoel van "joh, dit is wel een oude quilt" te geven.
PhotobucketMaar voordat ik ging naaien, moest ik eerst bijkomen van een klap; een tegenspeelster van Wordfeud maakte in 1 beurt met 'versnoep' (haar 1e zet) 688 punten! Meer is beter? Ik doe nu mijn best om de schade een beetje te beperken, winnen kan ik wel vergeten :-) dus Henny, haal het gebak nu maar in huis! Dit riep ik al eens eerder, maar toen was haar voorsprong niet zo immens groot.
Niet alle reclames zijn onrealistisch, dacht ik toen ik deze van KPN zag, zeer herkenbaar :-)

6 opmerkingen:

Supergoof zei

Henny is echt goed in beginnen!!!!
En jouw antieke is prachtig! ik denk zo maar dat ik die binnenkort wel eens zou kunnen zien van heel dichtbij,....
En weblog, daar word ik gewoon niet goed van. Ondanks alle geweldige berichten dat het zo goed gaat en dat er zoveel weblogs het weer prima doen, doet die van mij het nog steeds niet goed.
M'n oude berichten zijn via de categorieënlijst ook niet zichtbaar. Foto's zijn foetsie,... Elke verbetering is tot nu toe bij mijn weblog een verslechtering,...
Zo, dat moest ik effe kwijt, SORRY!!!
*Ü*
(Kan trouwens op dit moment ook geen bericht plaatsen op blogger,... en ben ook nogeens snotverkouden, snif)
Wèèèèèh,.....
;o))))))

AnitaS zei

Wat wordt je quilt prachtig. Ik was je via weblog gewoon weer kwijt dus ik ben blij dat je hier weer een berichtje zet.

Henny zei

Ja wat was ik goed deze ene keer! Even voor de goede orde; Shirley en ik hebben al minstens 40 potjes Wordfeud gespeeld en ik heb nog nooit gewonnen, van ieder ander wel maar van haar nog nooit! Mijn goede voornemen op 1 januari was dan ook een keer van haar winnen en ik had mezelf dan taart beloofd.
Gisteravond 'zei" ik nog tegen haar dat als ze er flauw van was om met een veel mindere tegenspeler te spelen dat ze het dan maar eerlijk moest zeggen. Zegt Shirley: maar je wordt toch steeds beter (300 punten verschil hè)Vanmorgen had ik alles mee, elke letter die ik had op een bonusvierkantje. Ik heb gegild! echt. Maar ze zeggen ook hardlopers zijn doodlopers en ik ben beter in beginnen dan in afmaken dus wie weet, nog steeds geen taart?

Shirley zei

Lol om Henny, deze keer win je echt van mij, 500 punten verschil!

Shirley zei

Aah gelukkig, geen idiote robot tests om een berichtje hier te kunnen plaatsen, ik noem het de ultieme IQ test voor bloggers.

mieke zei

De quilt is heel mooi.
Succes met WF.