dinsdag 21 februari 2012

Bijna klaar 17 febr

Het opzetten van de laatste hexagonrand heeft wat meer tijd gekost, gewoon omdat Zipje mijn schoot erg veel heeft geclaimd, en ook omdat ik gistermiddag even de hort op was, om een quiltster in nood helpen met machinaal quilten. Na een paar aanwijzingen en tips ging ze eerst de blokken van haar samplerquilt in de ditch doen, en dan ga ik haar verder op weg helpen met freemotion quilten, waar nodig, want volgens mij heeft deze dame aan een half woord al genoeg. Kijken jullie wel eens op deze website? Heel leerzaam!
Met de foto's die jullie zien heb ik eindelijk iets voor elkaar gekregen waar ik al even naar zocht, nl dat je er op kan klikken en dan opent de foto zich in een nieuw venster. Je kunt hem dan vergroten als je dit wilt, mits er een loepje met een plusje te zien is als je met de muis op de foto gaat staan. En dan klik je op het kruisje van de tabblad als je de foto weg wilt hebben, en dan zie je gewoon weer mijn blog. Dus niet meer klikken op het terug pijltje of zo, en ook niet op het rode kruisje rechtsboven klikken, want dan is alles weg. Hèhè. Dit miste ik gewoon! Bij blogspot krijg je de foto's maar een beetje groter te zien, terwijl ik graag dingen heel erg groot wil zien.Photobucket
Vanmiddag had Zipje het gehad op mijn schoot, te warm of zo, en ging met een diepe zucht op de bank liggen. Zo ziet 6,5 kilo kat er uit.
Photobucket Photobucket
eerst hiervan een foto gemaakt, en toen mijn antieke neergelegd om de volgende rand op te gaan spelden. Ik had al een rij hexjes aan beide zijden gezet, waarop de andere strook overheen kwam, zodat de zigzagjes op de kopse kanten ook mooi doorlopen (experiment), maar ik had niet echt niet goed opgelet (speelde ondertussen ook nog tegen 5 man Wordfeud), en dus moest ik deze rij hexjes even verzetten.Hoop dat hij er morgen tegen aan zit, hij zit er nu tegenaan geregen met de machine.
Photobucket Photobucket
Eergisteren vond ik een quilt terug, die ik uit het oog was verloren; hij kon niet weg zijn, maar waar hij dan wel was, wist ik ook niet, tot ik op de dressoir boven op de overloop ruimte moest maken voor de zware doos (voor mijn lief) om neer te zetten. Daar lag een stapel quiltjes, en ik dacht dat het kleine oefenquiltjes waren, maar niet allemaal, deze kwam er van onder
Photobucket Photobucket
Een van mijn eerste quilts, voor Tim gemaakt toen hij een jaar of 2 was, denk ik. Wat suf dat ik hier geen label voor heb gemaakt toen! Hij is met de machine gepieced, en met de hand gequilt, met rood. Zie je, ze kan het wel! :-)
Photobucket Photobucket
Deze quilt is heel vaak in de was geweest, vandaar dat de kleuren wat verschoten zijn, maar het zilvergaren van de regenbui schittert nog mooi. Ik zal hem morgen nog een was- en droogbeurt geven, om de vouwen eruit te halen. De paneeltjes en achterkant komen van de markt, daar staat nog steeds een kraam met allemaal stof voor kinderkamers, ik heb daar ook Nijntje-stof vandaan gehaald, joh, waar zou die quilt liggen?
Ochoch, en dan mijn gevecht met de kilo's,
Photobucket vanavond was het bij de DDC  "oeps :-( 2 ons erbij." Ja, wat zijn 2 onsjes, bijna een pakje boter! Maar ik voelde de bui al aankomen (weet precies waar het aan ligt), en had me in het zweet gefietst vanmiddag, en ook op de fiets naar de DDC in stevig tempo; ik stond te zweten en te snottebellen bij de inschrijftafel, poeh, dan is mijn lekker warme winddichte winterjas opeens wel erg lekker warm!  Volgende keer (over 2 weken i.v.m. carnavalsvakantie) maar geen vest aan onder deze jas, of een beetje rustiger fietsen.

4 opmerkingen:

Erna Peekel zei

Mijn Bobby zit zo ongeveer tegen de 7 kilo aan dus een hele beer. Je antieke ziet er echt super gaaf uit maar wat een werk al die hexjes. Echt super.
Leuke kinderquilts. En jammer die 2 ons maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. over twee weken kan er ineens 1 kilo af zijn. Succes er mee.

Groetjes,
Erna

mieke zei

Mooi hoor, het antiekje.
En leuk de kinderquilt.
Succes met de onsjes.

Mascha zei

Je antieke quilt wordt heel erg mooi met deze hexagonrand.
Groetjes Mascha

Renate Bischoff zei

Your Antiekquilt is lovely!
Groetjes,
Renate