woensdag 14 december 2011

Stormachtig

 De flanellen quilt is prachtig antiekerig uit de droger gekomen, zo mooi, met een hoge aaibaarheidsfactor.
Het quiltpatroon ligt zo mooi diep in de quilt, smullen!
De achterkantstof voor de Artesan quilt is gevonden (allemaal apen), en omdat ik iets tekort kom ga ik er een bronskleurige strook rond zetten (aan de achterkantstof)
en het is ook al goedgekeurd door Zopje, he gelukkig.
Dus deze woensdag staat in het teken van achterkant stof tot een grote lap maken, en dan strijken (en gelijk ook een paar overhemden strijken), en dan in de latten klimmen om te gaan sandwichen, met een tacker. En dan komt het grote diepe navelstaren, hoe door te quilten. haha, nee hoor, ik ga hier geen dagen over nadenken, ik denk dat ik het patroon van de libelles ga maken, zoals in deze quilt bewerkelijk, maar wel mooi. In ieder geval niet op deze manier want hoe mooi het ook is, de stoffen/het patroon leent zich er niet voor.
Goh, ik ben toch blij met al mijn blogjes terug op weblog, niet alle foto's zijn terug, maar dat komt nog wel. Be patient my dear. Ik vind http://zipjezopje.weblog.nl/ ook lekkerder lezen dan deze blogspot, nu ik een andere thema heb gekozen, en de foto's kan je mooi groot zien. Oké, je krijgt nog geen meldingen van nieuwe blogjes in je postvak, en ook staat nog niet alles in het zijbalkje, maar dat komt nog wel.
Wegens drukte op andere vlakken kwam ik vanmiddag niet toe aan quilterigheden, maar vanavond op de bee in Heerle, ben ik lekker aan de slag gegaan met... iets heel anders.
Een kerstmannetje van vilt, het pakketje gekocht in NYC bij the City Quilter, oh wat een winkel! Toen het tijd was om op te stappen, had ik hem af
Leuk die metalen handen en gezichtje, beetje creepy. Het bijhorende kerstboompje ga ik in de quiltpauzes morgen en overmorgen maken.
Lekker met de storm en regen binnen aan de slag gaan. De poppetjesquilt groeit wel, maar niet alle dames hebben hun blokje ingeleverd, maar goed, in het nieuwe jaar gaan we hem afmaken, Wilma gaat hem in elkaar zetten (het zijn maar 16 blokjes) en ik ga hem doorquilten, jihaaa. Op de bee kwam Lorene naast me zitten, op de foto zie je hoe Miranda aan dames laat zien wat ze van quiltjuf Ilse vandaag heeft geleerd over duimquilten
Lorene is met een border bezig is (van die bloemenquilt, van een paar weken geleden), zo mooi ; Saskia had een grappige deurhanger in haar mandje zitten,
ik dacht eerst dat het een megaspeldenkussen was. Niet dus. En wat te denken van dit tasje?
Heel handig! Staat al heel lang op mijn WIM lijstje, naast al die honderden anderen Wimmetjes. (Wil Ik Maken), een mens moet wat  hebben om te willen.

3 opmerkingen:

Henny zei

Wat fijn dat Web-log het weer grotendeels doet. Ben meteen bij de mijne gaan kijken en gelukkig staat ook daar nu weer het meeste op (4 jaar werk niet voor niets).
Wat weer een leuke dingen gemaakt!

Johanna Zweden zei

Wat hebben jullie het gezellig gehad, zag het al bij Miranda en wat een leuke dingen
Mooi je quilt
Nu ik ben net even op mijn logje geweest, ik ben al mijn albums kwijt, nu ik ga er niet meer terug, ga wel kijken wat er nog te redden valt van mijn verhalen, zodat ik die niet meer opnieuw hoef te schrijven
Fijne handwerkdag groetjes Joke

inge zei

een warme quilt van Truus! super!