woensdag 21 december 2011

Helemaal happy!

Want de grote Artesan star quilt is klaar! Vandaag de bies erop gezet, de label volgt nog.  Deze foto is voor de wasbeurt:
Ook al in de was (gewone was, op 30ºC en met 1400 toeren centrifugeren) en droger (voorzichtig drogen, dus niet te heet) geweest, en nu ligt hij op ons bed even bij te komen van de heftige rit, zo mooi nu hij is opgedroogd. De vulling is van wol, en hij is zo mooi fluffy, in goed Nederlands :-)
en gelukkig zijn er geen kleuren uitgelopen.
Ik had voor de zekerheid 3 colorcatchers bij gedaan, en deze waren donker van kleur toen de was klaar was.  Het quilten van de randen heb ik op een filmpje gezet, als een tutorial, en de 5e of 6e poging ging pas goed :p , eerst stond de timer verkeerd en was-ie al na 15 seconden klaar met opnemen, en toen ik dat eindelijk goed had ingesteld, stootte ik een paar keer tegen het statief tijdens het gaan zitten, maar goed, uiteindelijk lukte het, en het is een duidelijke tuutje.
Op het laatste stukje was ik wat slordig, maar dat valt niet op in het grote plaatje, als je de hele quilt ziet, heb je een "Wow" gevoel, en dan zit je echt niet te speuren naar missertjes.

Nadat de bies er op zat, bleken er hier en daar vleugeltopjes en krullen onder de bies verdwenen te zijn, en deze heb ik allemaal nog bijgewerkt, voordat ik hem in de was deed; het was maar even werk, maar als ik het niet had gedaan, had het me gestoord.

En gisteravond was de Kerstbee in Heerle, waarvoor we allemaal een mugrug moesten maken, ik had aangeboden om er 2 te maken, omdat een dame dit wegens omstandigheden niet zou trekken. Het werden 2 totaal verschillende mugrugs.
Eentje heb ik van van de snippers van de laatste quilt gemaakt, een leuke tutorial stond er op haar website, en het was eventjes werk, ik denk 2 uur met bies en al. Ik heb hem doorgequilt met Glitter, van dat plastic aanvoelende platte garen, jaren geleden gekocht in Quiltshop Leur, en dat quilt zo makkelijk -zou je ziet zeggen als je het zag op de klos- en ziet er zo leuk uit! Hier kan je uitleg krijgen in verschillende garens, waaronder ook deze Glitter.

Het andere mugrugje is gemaakt van een paneelstofje van -wie anders- Debbie Mumm, zo schattig! Bijna alle 'teken'lijntjes heb ik doorgequilt, zodat alles mooi erop komt te liggen. Ik denk dat dit ook een heel lief poppendekentje is, voor in een kleine poppenwagen of zo :-) en de ontvangster had ook wel een vermoeden dat het ingepikt ging worden door haar kleinkindje.
De workshopruimte zag er feestelijk uit, met kerstboompjes op tafel en kerstverlichting, vanwege jarige werd er getrakteerd op vlaaien, en bij het volgende kopje koffie kwamen de bonbons langs, en daarna nog de kleine hapjes; ik had genoeg punten gespaard om overal lekker van mee te snoepen, met mate.
Tijdens het openmaken van de mugrugpakjes ging het licht aan, zodat we ten volste konden genieten van al het moois. Om 11 uur reden we voldaan naar huis, hoofd en buikjes gevuld.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Dikke dikke proficiat, gelukt en helemaal top!
Bedankt voor de tuut!

Miranda zei

Ik heb hem al in levende lijven gezien en hij is zooooo mooi !!!! En wat kan jou moedertje Truus (van 80!!) toch schitterende lapjes schilderen... zucht... wat ben je toch bofkont!
En onze Heerlese bee was weer een toppertje! Fijne dagen!

Johanna Zweden zei

OOOOOOOOOOh wat is hij mooi geworden en wat een kleuren, schitterend, schitterend, schitterend'
Wat leuk al die kleine quilt-jes enig
Heb zitten meegenieten, van jullie dagje

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe, en voor het nieuwjaar, veel liefde gezondheid, en vreugde , en heel veel inspiratie
Groetjes Joke

foekie's fashion zei

Prachtig is hij geworden!En een gezellige bee van de mugruggetjes, die zijn ook mooi hoor. Groetjes van Joke

AnitaS zei

Je quilt is prachtig geworden. Wat een heerlijke affo. Jullie kerstbee was duidelijk een succes.

Hilde zei

Je kan terecht fier zijn op je werk!
Fijne dagen!

Yvonne zei

Wat is je quilt mooi geworden, en gróót, veel groter als ik dacht! Gezellig ziet de Bee er weer uit en wat een mooie "Mugruggetjes".

Anoniem zei

Wow wat snel en ja, dat is zeker een 'wow'-gevoel voor je. Hij is werkelijk prachtig geworden. Dat is een duidelijk filmpje wat je gemaakt hebt en ja, echt leuk!

Een mugrug is leuk cadeau idee om te geven. Wat zien ze er leuk uit. Volgend jaar maar eens maken. ;-)

mieke zei

Mooie quilt, Shirley.
Bedankt voor het filmpje.
En de mugrug's zijn ook weer erg leuk.
grtjs Mieke

inge zei

een prachtige quilt!!!!!

Ingrid zei

Quilt is prachtig, en heel mooi quiltwerk !!

Mascha zei

Wauw, wat is je quilt mooi geworden. En bedankt voor je filmpje. Ik heb er weer wat van geleerd. Morgen ga ik naar de Praxis om de latten te kopen. Ik heb er zo zin in.
Groetjes Mascha

Saskia zei

Hoi Shirley, Bart (DS) vond mijn (door jou gemaakte) mugrug, erg mooi, innovatief en mondriaan-achtig ! Veeeel mooier dan de dingen die ik maak. Tis toch wat he. Maar ik ben er ook erg blij mee. Bedankt hoor.
groetjes Saskia.

Guusje, zei

De Artesan star quilt is werkelijk prachtig geworden, wat een geweldig mooie kleurexpplosie en wat mooi gequilt. En wat een mooie mugrugs leuk om ze allemaal tegelijk te zien.
En natuurlijk hele fijne dagen gewenst.