donderdag 25 oktober 2012

Uitdagend

Allen bedankt voor de complimenten die ik kreeg afgelopen tijd, wow, dat voelt wel goed!

Mijn volgende UFO die ik ga aanpakken is een schatje, deze 3-d bow-tie. De lichte stof komt van Dorry, de gekleurde lapjes van de Parel; deze beauty ligt al meer dan een jaar klaar als top, wachtend op de border die mislukte. Ik had het zo mooi bedacht, als border maak ik een rustige rand van licht en donker, maar ik had een denkfoutje gemaakt en had de blokken net iets te krap gemaakt. Hier kwam ik achter toen de rijen klaar waren.
Photobucket Photobucket
"Oh, niet zo erg, als ik de naadjes allemaal op 1/8e inch breedte stik, dan komt het goed!", zei ik hardop tegen mezelf, helemaal tevreden. Dus had ik overal al de naadjes op 1/8e breedte gestikt, en toen ik de 1/4 inch naad-stiksels wilde uithalen, viel het me op dat sommige stofjes wel heel erg rafelden, zo erg zelfs, dat de 1/8e stiksels geen houvast hadden, dus stopte ik maar gauw met uithalen, voordat ik niets meer overhield. De randen zo tegen de top aannaaien gaat hem niet worden bij mij, de weglopende naden gaan teveel opvallen, het stoort me nu al, en ze zitten nog los, of ben ik erg aan het muggenziften?
Photobucket
Optie 1: Zet er een donkere sashing tegenaan ze, en naai er dan de samengestelde border op.
Optie 2: laat de samengestelde border weg, quilt hem zo door, en werk af met een lichte bies. De samengestelde border verwerk ik in de achterkant.
Optie 3: Neem een flinke borrel, of twee, zet er toch de samengestelde border tegenaan, maak hem af en geef de quilt weg.
Optie 4: Donkere border, lichte border, en dan de samengestelde sashing.
Optie 5: de lichte blokjes vervangen door bredere blokjes, of door er een smal strookje van een kwart inch (!) dwars en precies in het midden van elk blokje te naaien. (ben ik nou gek?)
Optie 6: snijd de gekleurde blokjes doormidden en zet er een brede strook van de lichte stof tussen. (oeh, dat spreekt me wel aan)
De donkere borderstof is van dezelfde kleur donker bordeauxrood als in de quilt zit, maar niet van dezelfde serie.
Photobucket
Het is wat, maar ik loop toch met lichte tred de trap op, want nu zie ik dit elke keer als ik de hal in loop
Photobucket
Het was wel een uitdaging om hem daar op te hangen, zonder hoge keukentrap (die ik wel had gebruikt bij het ophangen van de kippenquilt op dat plekje), maar toen moest ik al op de allerhoogste trede staan, en dat was eng. Nee, zoals ik het nu had gedaan was veel minder eng, hangend over de balustrade met een lange stok met haak in mijn hand, en aan de haak een quilt hangend. Met zweet in de bilnaad bewonderde ik na afloop de quilt, en beloonde mezelf met een zalig stuk appeltaart, met griesmeel ipv custard door de appeltjes met kaneel en donkerbruine basterdsuiker gemengd.
Photobucket
Ik nam een groter stuk dan hier op de foto, want hij is heerlijk, en hij is bijna op, en nee, niet alleen door mijn toedoen, man en dochter eten dapper mee. Ik heb vanavond wel steviger doorgelopen met een ommetje maken, burn baby burn.
Rest mij nog jullie mee te laten genieten van de bee van dinsdagavond, het was gezellig, de dames kwijlden de huizenquilt bijna nat, en zochten daarna troost in al het lekkers waarop getrakteerd werd.

Er werd gehaakt, gebreid, geborduurd, doorgequilt (zittend en staand), geappliqueerd en gepatcht. Ik naaide tekst op de achterkant van de schoolhouse quilt, en ging daarna verder aan een LIB blokje.
Photobucket Photobucket
 Klik hier als je de slideshow niet kan zien. Tegenover me werd er aan een prachtig blok gewerkt,
Photobucket
het middendeel van een quilt, waarvan de naam van de quilt me even is ontschoten. Schitterende kleuren!
Hieronder zie je de quilt die Lorene had gemaakt, voor de zomervakantie, en de maakster van het blok hierboven, had er toen haar oogje op laten vallen, zie je ze kwijlen? (rechts op de foto hieronder)
IMG_8579

7 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zou de rand eraan maken en dan een donkere afwerkrand, want zonder is hij een beetje saai en met de sashingrand gaat hij leven.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Ik ga je niet helpen hoor. Duizel al van de opties die je zelf verzonnen hebt. Hij wordt vast wel goed.

Ansje zei

Ik kwijl even mee:-) MOOI! Maar je huisje in de trap mogen er zijn. Wat hangt daar mooi!!
Ik zou de optie nemen die je zelf al opperde dat je daar zin in had. HIHI
Groetjes Ansje

Ineke zei

Ik ga je niets adviseren, je komt er vast wel uit, aangezien al je quilts prachtig zijn. Ik kan mij best voorstellen, dat er op de Bee veel gekwijld werd op de Schoolhouse quilt, die is gewoon prachtig (mooie plek trouwens, waar die hangt)
Groetjes, Ineke

katrien zei

IK vind hem leuk met de rand hoor,en donker afbiezen gaat wel leuk staan.

Supergoof zei

Ben helemaal *FLIEFT* op je huizenquilt.
*BEELDSCHOON*!!!!!

Yvonne aka sommeke zei

Wat ben jij toch goed productief bezig de laatste tijd! Je huizenquilt hangt er prachtig!
(dat mooie middenblok is van Erin Russek denk ik - http://erinrussek.typepad.com/)