maandag 29 oktober 2012

Slippertje


De Bowtie ligt netjes gestreken met de randen er aan gestikt klaar om gesandwiched te worden, ik heb de banen er gewoon aangezet zonder op de naden te letten, en heb me vandaag bezig gehouden met de achterkantstof op maat maken, maar daar is ook niet veel aan te zien
Photobucket
Saai he, ik wist het wel, had net zo goed geen foto kunnen laten zien, maar ja, aard van het beestje. Kijk hier eens wat een geweldige tutorial, ik ben zo'n fan van deze website, een Belgische quiltster attendeerde onze quiltgroep hierop.

Spontaan kreeg ik quiltjeuk, had geen rust in mijn kont maar ik moest en zou het uitproberen! Herinneren jullie de kerstlapjes nog die ik van Evy en Petra van het Quilters Palet kreeg? Nou, kijk eens wat een leuke kerstquilt dit gaat worden,
Photobucket
ik heb de blokken wel groter gemaakt dan in de tutorial, ik heb ze op 9 inch gesneden, heb de sneden in het midden op 1,5 inch van het midden gemaakt, en het affe blok is 16,25 inch geworden.
  
In centimeters graag? Nou bijna 23 cm grote stofdelen gesneden, en die komen af op 41 cm en nog een pukkeltje. Echt leuk om te maken, niet moeilijk,  en snel, vooral snel :-) want op een half uurtje heb je zo'n blok af, vanaf het uitzoeken en op maat snijden van de lapjes, tot de laatste persing. En dat was mijn slippertje, even van het padje af, terwijl ik zo lekker bezig ben met quilts af maken; nou ja, 'even', ik ben ook al met de Life Is Beautiful bezig, en Frederike, , dus zou dit WIP nummer 3 worden. Het moment dat je meer Wippen maakt op een jaar dan Affo's, is het moment dat je moet gaan oppassen.
Gisteren had ik ook beter moeten oppassen: zoon was na een overnachting in Utrecht (nachts stappen, ochtend slapen in studentenhuis) 's middags meurend naar bier en rook thuisgekomen, en terwijl hij in bad lag te weken, gingen zijn kleren en quilt de wasmachine in, en daarna in de droger. Hij had zelf zijn broek al leeg gehaald, mobieltje, sleutels, riem er af en hup in de was met nog wat bonte spul. En daarna gooide ik de quilt er in, zonder uit elkaar te halen, zo vanuit de tas in de was, en in de droger. En schoon dat hij er uit kwam, prachtig, en hij rook ook zo lekker. Maar het genieten was snel voorbij toen mijn oog op de binnenkant van de droogtrommel viel, au, wat was dat voor een rotzooi, uitgesmeerd over de gehele oppervlakte, en langs de schoepen samenklonterend?  Ik ging er met mijn vinger langs, het was plakkerig, en toen ik een kloddertje vastpakte om er aan te ruiken, wist ik even niet hoe ik het had:
KAUWGUM          "HUH?" Ja, en niet zo'n klein beetje, volgens mij is er een heel pakje in de droger verdwenen, lekker heet geworden en plakken maar.
Je verwacht het in het haar, op de grond, onder je schoen, maar toch niet uitgesmeerd in de droogtrommel? En willen jullie het gekste van al horen -ja het kan nog gekker- er zat niks aan de quilt of aan de kleren!
Het moest er af, en met een gewoon sopje op een doekje ging het niet worden, had ik na een paar minuten al door -ik zat even in de ontkenningsfase. Op hoop van zegen dan maar een afgekoelde droogtrommel met stikkerfoetsie op een oude handdoek boenen en met de nagel krabben, en na een dik half uur met mijn hoofd in de stank was de trommel schoon, en ik high. Kan geen paddo tegenop!
Nog even een sopdoekje met eucalyptus luchtje erdoor gegooid, en toen was het gedaan. Het hele huis stonk naar de peut vanmorgen, omdat ik vergeten was de vieze doekjes weg te gooien, ze lagen nog in de wasbak in de keuken; gelukkig bestaat er zoiets als ramen tegenover elkaar open zetten, en de geur van verse koffie deed de rest.  Weer een ervaring rijker!

6 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Jij maakt wat mee, maar gelukkig is het allemaal weer opgelost.Leuk kerstquilt gaat dat worden.

Groetjes
Ines

Ineke zei

Ach zo blijf je bezig en is het niet zo saai.

Wilma Kuin zei

Het zal nooit saai worden bij je denk ik,..

Annerieke zei

Dat is flink balen..
Maar ik dacht altijd dat pindakaas een goede kauwgom-oplosser was :)

Gelukkig zit er niks op de kleren en quilt. Je nieuwe kerstquilt wordt errug leuk.
Groetjes

AnitaS zei

Wat een leuk patroon krijg je zo. Ga ik ook eens uitproberen.

Yvonne aka sommeke zei

Héél leuk blok!
Maar grrrrrrrrr....van die tuttefrut (kauwgom dus)