vrijdag 21 oktober 2011

En maar snijden

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het snijden van de Storm at Sea stukjes, niet hele dagen, maar zo nu en dan, tussen de bedrijven door.
Ik heb er hier al een stel op een rijtje liggen, ben gewoon lukraak aan het snijden, van zowel de stroken als ook van de grote lappen; Zopje vond dit machtig interessant, hij vond het niet erg dat ik een lapje op zijn koppie legde, en een lintje rond zijn schouders, maar toen hij de digi zag, weigerde hij alle medewerking. Stel je voor dat die foto's zouden gaan circuleren! 
na het avondeten lag hij weer lekker te knorren op mijn naaistoel, ik kon hem zo opzij rijden om er beter bij te kunnen.
 
Als ik van alle kleuren wat heb gesneden, ga ik beginnen met enkele blokken uit te leggen en misschien zelfs al te stikken. Voorlopig liggen de losse stukjes in dit mooie doosje, gekregen van Berna
Tussen de delen ligt een dun vloeipapiertje, net als bij deze chocolaatjes die mijn ventje woensdagmiddag van werk mee nam, en ze zijn nog niet op, wat ik heel knap vind, want ze zijn superlekker!
  Ik moet ergens op mijn kamer nog een Clover designwall hebben liggen, opgevouwen, ooit op een beurs gekocht; die ging toen voor heel weinig geld weg, 15 euro of zoiets, en dat kon ik toch niet laten liggen. Hierop kan ik dus de delen plakken, ik kan het natuurlijk ook gewoon boven tegen de muur plakken en naaien, aangezien de naaimachine weer op het bureau kan staan.
Maar dan mis ik wel het gezelschap van Zipje en Zopje, die regelmatig komen buurten als ik bezig ben.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Succes met het snijwerk, dat moet je echt met pauzes doen, hé.
Hmmm ... pralines!

Gonny zei

Heerlijk hé? die katten, ze kunnen (af en toe) zo lekker "meewerken" (gezien het vorige blogje). Het spinnen en genieten van ons gezelschap....het zij ze vergeven dat ze vervelend kunnen zijn.
Zo een design wall viel mij een beetje tegen. Ik had een quiltje van ruim 400 stukjes wat echt op volgorde/ontwerp genaaid moest worden. Ik had er toen ook een gekocht maar echt plakken bleven ze niet. Van iemand gehoord dat je de lapjes even moet strijken en dan plakken, dat ging een stuk beter maar halve wegen was ik het strijken beu, er ging zoveel tijd inzitten. Een wat hardere achtergrond zodat je ze goed kan aanduwen scheelt ook al.
Succes met het ontwerp en ik ben benieuwd hoe het eindresultaat wordt. Het lijkt me prachtig met al die kleuren.

Supergoof zei

Ben heel erg benieuwd hoedat het gaat worden,...
Vandaag is m'n laatste werkdag in het kraamgezin, het wordt een lange dag tot 5 uur,... maar daarna eindelijk vrij!!!
Ben een beetje aan het prakkizeren welke kleur ik eventueel zou doen,...
;o)

Mireille zei

Ja snijden is soms een saai werkje hé. Heb dagen dat ik het graag doe maar andere dagen kunnen dan weer serieus tegenvallen. Ja en de poezen zijn fantastisch hé, ik heb er ook één en als hij nog maar ziet dat ik een quilt of eens tuk stof durf neer te leggen dan komt hij onmiddellijk af.
Mmmmmm het zien er inderdaad heeeeeerlijke pralines uit:-)

Mireille

Beertje Zonn zei

Wat gezellig dat je steeds gezelschap hebt van Z en Z.
Dank voor je berichtje op mijn blog!
Groetjes van,

Beertje Zonn

AnitaS zei

Snijden is soms een beetje een saai werkje. Maar als ze dan allemaal in dat mooie doosje liggen ben je werk al weer vergeten. En dan zo'n lekkere doos bonbons er bij, heerlijk. Nog een lieve knuffelpoes. Het kan niet beter.

Anoniem zei

Dat ziet er gezellig uit zo met de poes en de pralines liggen daar wel heel erg uitdaging te lonken. Je schiet zo lekker op met het snijden. Succes ermee.

Yara zei

Ik ben erg benieuwd hoe je de kleurverdeling gaat doen. Naar aanleiding van jouw eerste bericht over de SAS ben ik ook begonnen aan een 'stormquiltje'. Met de hand, dus ik ben nog wel even bezig.

Beertje Zonn zei

Hallo Shirley,
Hartelijk bedankt voor je felicitatie !

Richard

Johanna Zweden zei

Succes met je quilt,en als ik over 3 weken terug kom, is het wel af!!!!!!
Heerlijk dat je door poes zo goed geholpen word.
MMMMMMMMMMMM lekkere chocolaatjes, heb er een gepakt hoor
Groetjes Joke

Marie-Anne-José zei

Dat is toch het ultieme genieten, snijden en af en toe een bonbonnetje met liefde ontvangen. Bij het block storm at sea past eigenlijk best een ware storm van Zipje en Zopje. Maar wel jammer van alle uurtjes snijden. Het is een leuk block ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken. Ben er zelf ook mee bezig, maar het block zelf komt bij mij minder herkenbaar naar voren door de kleuren. Het is me een gepuzzel.
Groet Marianne

ina zei

Ja, het is me een karwei al die deeltjes snijden en een precies werkje maar dat loont - je kan het blok straks zo in elkaar naaien.
Ik leg zo'n patroon wel altijd op volgorde uit want ander naai je zo deel a. aan deel z. en moet je weer uithalen.

Erna Peekel zei

Heel veel succes met het snijden en af en toe zo'n lekkere praline voor de energie. En straks weer een heerlijke quilt. Groetjes, Erna

Else zei

Wat een werk maar jou kennende word het weer erg mooi! En WAT, ECHT, kan je daar afblijven, ohhhhhhh wat goed van jou (lol) Als ik in de buurt woonde kwam ik om een koppie suiker of 2. Ik ga nog effies naar dat plaatje kijken, fijne avond knuffel Else