maandag 17 september 2012

Girls Day Out quilt hangt

Maar eerst even de Bridget Millar showen, na het wassen en plat liggend drogen zag hij, of liever gezegd: zij er heel mooi uit, wat komt het quiltpatroon er prachtig uit!


 

 En wat een verschil van avondfoto en dagfoto. Als je goed kijkt, zie je links onderaan een misser, ik was het spoor even bijster met het optekenen, en kwam er tijdens het doorquilten achter, en besloot toen om het zo te laten.

De Girls Day Out was vanmorgen eindelijk droog, en ook die hangt mooi tegen de muur, dit wordt voorlopig haar vaste hangplek, niet te hoog, zodat alles goed te bekijken is.

Voor detailfoto's klik je hier, en dan kan je op de foto staan en klikken, lekker groot! En wil je de volgende foto zien, klik je weer op de foto, en kan je op next klikken.


En dan het quilten van de sampler, die toch al een jaar of 10 denk ik in de tas heeft gelegen, de sterren heb ik ge-echouquilt naar het midden toe, ik zal aan de buitenkant het echtoquilten voort zetten, foto komt later. Daar was ik jaren geleden al aan begonnen, zag ik, met transparant garen, want het mocht vooral niet opvallen,  ha, hoe anders denk ik er nu over, transparant garen gaat hem niet worden voor deze quilt.

De driehoeken heb ik gisteren getackeld, op 2 na zijn ze klaar, in een verenmotief. Nooit eerder zo groot gewerkt, ik heb jaren geleden een klein quiltje hiermee gequilt, maar dat was meer een broddellapje, en in een kleur garen als dat van de ondergrond.
Hoe anders is het nu, ik heb lichtgroen garen gepakt, waar een mooie glans op zit, en een hele dunne garen op de spoel, heb een paar keer gekeken naar Youtube filmpje, zoals deze hoe Patsy Thompson deze veren maken, en toen ben ik ervoor gegaan.
Ik moet zeggen, het is me niet tegen gevallen, en al doende leer je, vooral als je achteraf alle veren eens kritisch gaat bekijken; ik heb eerst een lijn gestikt van links naar rechts, in een boog naar de punt toe lopend, en ik moet dus niet meer zo in een scherpe bocht eindigen bij de punt, want dat wordt er niet mooier op.

Ook met het begin moet ik niet te veel neuzelen, het lijkt nergens op! (Zie linksonder)
 
Na het opnieuw  bekijken van het filmpje -ik zit haast met mijn neus op het scherm- zie ik waar ik nog beter op moet letten, namelijk het mooi in een punt terug laten komen van de veren, die er eigelijk als dikke of langgerekte druppels uit zien. Haar opmerking, dat de veren juist moeten wisselen van vorm en maat om het geheel mooi levendig en geloofwaardig over te laten komen, vind ik wel heel fijn om te horen, past goed in mijn straatje :-)
Wil je blaadjes proberen, kijk dan op dit filmpje

7 opmerkingen:

AnitaS zei

Beide quilts zijn prachtig geworden. Wat ben je al goed in machinaal quilten.

Unknown zei

Heel mooi!!! Vind het erg knap wat je met de machine doet,zelf oefen ik regelmatig maar ben nog niet zo tevreden over her resultaat , ik weet dus hoe moeilijk of het is.
Gr. Janny

Hermie zei

Wat zijn je quilts ontzettend mooi geworden, ik heb ook het filmpje bekeken van de veren dat je via het forum had doorgestuurd, volgens mij werd daar de lijn getekend en niet eerst genaaid, zodat je nog wat af kon wijken.Het is je hartstikke goed gelukt.

Ineke zei

Wat een prachtige quilts show je hier op de foto's!!! Prachtig!!!

GRANNY'S HOUSE zei

Zo dame......dat heb je mooi gequilt, daar mag je best trots op zijn, zou mij met geen mogelijkheid lukken.
Je 2 quilts hangen daar prachtig, wat fijn dat je er van die mooie muren voor hebt, ik heb bijna geen muur (snik)

Groetjes
Ines

qm zei

dat ziet er goed uit, ik moet nog heel veel oefenen wil ik een beetje in de buurt komen van jouw quilten. Mooi hoor

Mascha zei

Jeetje, Shirly. De ene quilt is nog mooier dan de ander. Wat ben je goed bezig.
Groetjes, Mascha